Obama a apărut fără consimţământul său într-o reclamă a unui retailer de haine

Barack Obama a apărut fără consimţământul său într-o reclamă outdoor a unui retailer de haine din Times Square, informează YahooNews.

12 afișări
Imaginea articolului Obama a apărut fără consimţământul său într-o reclamă a unui retailer de haine

Obama a apărut fără consimţământul său într-o reclamă a unui retailer de haine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii Casei Albe au criticat strategia de marketing a companiei şi folosirea neautorizată în scopuri comerciale a imaginii preşedintelui, potrivit Fox News.

Preşedintele Obama a apărut ca protagonist într-o reclamă outdoor de dimensiuni foarte mari, plasată chiar în Time Square. În imagine el este arătat în timpul unei delegaţii diplomatice, purtând o jachetă cu marca companiei. Vizualul este însoţit de mesajul "Lider în stil".

Fotografia a fost făcută în timpul vizitei în China a preşedintelui american, din luna noiembrie, se specifică în reclamă.

"Casa Albă are o politică pe termen lung care dezaprobă utilizarea numelui preşedintelui şi a imaginii sale în scopuri de promovare", a spus Ben LaBolt, purtătorul de cuvânt al Casei Albe într-o declaraţie de presă.

Miercuri, 6 decembrie, imaginea primei doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, a apărut, fără ca aceasta să-şi fi dat consimţământul, într-o reclamă împotriva folosirii blănurilor naturale în vestimentaţie, lansată de asociaţia pentru drepturile animalelor PETA.

Preşedinta asociaţiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), Ingrid Newkirk, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă nu a cerut consimţământul lui Michelle Obama pentru că este ştiut că Prima Doamnă nu poate fi ambasadoarea unui brand sau ONG.

PETA a inclus-o pe Prima Doamnă în campanie după ce Casa Albă a confirmat că aceasta nu poartă blănuri naturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici