Obama şi fiicele sale au făcut cumpărături într-o librărie de pe insula Martha's Vineyard - FOTO

Preşedintele american, Barack Obama, a vizitat vineri, împreună cu fiicele sale, o librărie, aceasta fiind prima lor ieşire publică de pe Martha's Vineyard, de la începutul concediului, cu o zi înainte, pe această insulă din Massachusetts (nord-est).

72 afișări
Imaginea articolului Obama şi fiicele sale au făcut cumpărături într-o librărie de pe insula Martha's Vineyard - FOTO

Obama şi fiicele sale au făcut cumpărături într-o librărie de pe insula Martha's Vineyard (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând o şapcă de baseball, ochelari de soare, tricou, jeans şi sandale, Obama a intrat, înainte de prânz, în Librăria Bunch of grapes, în centrul micului port Vineyard Haven, provocând venirea unui val de câteva sute de persoane în strada îngustă, blocată de convoiul prezidenţial.

Însoţit de cele două fiice ale sale, Sasha şi Malia, preşedintele a ieşit surâzător din librărie, după 20 de minute, cu două pungi în mână, a salutat scurt mulţimea, ţinută la distanţă de poliţie, după care a urcat la bordul vehiculului său blindat, cu tracţiune integrală, în aplauze.

Casa Albă a anunţat că Obama a cumpărat "Freedom", ultima carte a romancierului de succes Jonathan Franzen, autorul novelei "The Corrections", care i-a adus prestigiosul premiu National Book Award.

Totodată, librăria a confirmat că preşedintele, care a avut dreptul la achiziţionarea unui exemplar gratuit al "Freedom", care nu a fost încă lansată oficial, a achiziţionat două titluri clasice din literatura americană a secolului XX, fără îndoială pentru fiicele sale, şi anume "The Red Poney" a lui John Steinbeck şi "To kill a mockingbird" (Să ucizi o pasăre cântătoare) a lui Harper Lee.

După-amiaza, Obama a mers pe un teren de golf de pe insulă, unde s-a dedicat sportului său favorit. Familia prezidenţială stă până la 29 august într-o casă închiriată, al doilea an consecutiv, pe Martha's Vineyard, o insulă cu o lungime de 30 de kilometri şi cu o lăţime de 10 kilometri, frecventată de bogătaşi şi celebrităţi.

Adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Bill Burton, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că "preşedintele vrea să îşi exprime mulţumirea şi recunoştinţa faţă de locuitorii de pe Martha's Vineyard pentru ospitalitatea şi bucătăria lor excelentă".

De asemenea, Obama le mulţumeşte pentru că, anul trecut, locuitorii de pe insulă au "respectat viaţa privată" a familiei sale, şi mai ales a fiicelor sale, a adăugat Burton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici