Oligarhul rus Vladimir Potanin vrea să îşi doneze averea

Oligarhul rus Vladimir Potanin a anunţat, marţi, că vrea să îşi doneze întreaga avere, pentru a-i proteja pe moştenitorii săi - o fiică şi doi băieţi -, considerând că marile averi îi pot ucide pe cei care le moştenesc, relatează agenţia rusă RIA Novosti.

66 afișări
Imaginea articolului Oligarhul rus Vladimir Potanin vrea să îşi doneze averea

Oligarhul rus Vladimir Potanin vrea să îşi doneze averea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marile moşteniri îi pot ucide pe moştenitori", a spus Potanin când şi-a anunţat planurile de a-şi dona averea, urmând exemplul multimiliardarului american Bill Gates. Averea lui Potanin este estimată la 2,1 miliarde de dolari, el fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia.

"Un milion (de dolari) obţinut prin moştenire ajută un om să primească o educaţie bună, să îşi poată găsi de lucru fără grabă şi să se descopere. Un miliard (de dolari) moştenit îl omoară şi îl lipseşte de un sens al vieţii", a mai spus Potanin.

Miliardarul rus în vârstă de 48 de ani, care are o fiică şi doi băieţi, a mai precizat că nu s-a hotărât deocamdată ce proiecte caritabile va susţine. Pentru moment, el a promis că va mări donaţia anuală către propria sa fundaţie, sub patronajul căreia se află Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, de la 10 la 25 de milioane de dolari.

Potanin, care a făcut avere în timpul controversatelor privatizări masive din anii '90, după căderea URSS, a fost printre primii oligarhi ruşi care s-a implicat şi în proiecte caritabile după anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici