Omar Sharif a împlinit 80 de ani: Povestea starului de cinema, devenit celebru pentru rolurile din "Lawrence al Arabiei" şi "Doctor Jivago" - FOTO, VIDEO

Omar Sharif, o legendă a cinematografiei, a împlinit astăzi 80 de ani. Viaţa actorului care l-a interpretat pe şeriful Ali în "Lawrence al Arabiei" a fost tumultuoasă, Sharif îmbinând plăcerea de a juca în filme cu pasiunea jocurilor de noroc.

2938 afișări
Imaginea articolului Omar Sharif a împlinit 80 de ani: Povestea starului de cinema, devenit celebru pentru rolurile din "Lawrence al Arabiei" şi "Doctor Jivago" - FOTO, VIDEO

Omar Sharif (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În anul 1962, la vârsta de 30 de ani, Omar Sharif a apărut în filmul "Lawrence al Arabiei", alături de staruri precum Peter O'Toole şi Anthony Quinn.

Rolul şerifului Ali avea să-l facă celebru în întreaga lume, iar la trei ani distanţă Omar Sharif avea să joace într-un alt film de succes, "Doctor Jivago", acolo unde a interpretat chiar rolul protagonistului, Iuri Andreevici Jivago.

Un alt rol cunoscut al lui Omar Sharif este cel al lui Nick Arnstein în musicalul "Funny Girl" (1968), unde a apărut alături de Barbra Streisand.

În 1969, Omar Sharif l-a interpretat pe colonelul Ernesto "Che" Guevara în filmul "Che!", peliculă care nu a fost însă încununată de succes, având un buget de 5.160.000 dolari şi încasări de numai 2,5 milioane dolari în SUA şi Canada.

Pasiunea lui Omar Sharif pentru bridge şi jocuri de noroc

Omar Sharif este cunoscut ca unul dintre cei mai buni jucători de bridge din istorie, în 1967 formând o echipă de bridge ce i-a purtat numele şi care a concurat peste tot în lume împotriva unor legende ale respectivului joc, precum multiplii campioni mondiali Giorgio Belladonna, Benito Garozzo sau Camillo Pabis Ticci.

Alături de Charles Goren (campion mondial de bridge), Omar Sharif a ţinut ani de-a rândul o rubrică de bridge în "Chicago Tribune".

Omar Sharif a mărturisit că din pricina pasiunii pentru bridge a renunţat la mai multe roluri în filme.

Pe lângă bridge, Omar Sharif obişnuia să joace poker şi să parieze sume mari de bani la ruletă. Un campionat de poker şi table chiar îi poartă numele.

Actorul putea fi văzut des în cazinourile din Franţa până când a decis să renunţe la jocurile de noroc. "Am renunţat la toate în acelaşi timp. Am hotărât să nu mai fiu sclavul niciunei pasiuni cu excepţia muncii mele. Aveam prea multe pasiuni: bridge, cai, jocuri de noroc. Vreau să duc o altă viaţă, să stau cu familia pentru că nu le-am acordat suficient timp", declara Omar Sharif în 2006.

Problemele cu justiţia

Jocurile de noroc i-au creat legendarului actor şi probleme cu justiţia. Pe 5 august 2003, Omar Sharif a fost condamnat la o lună de închisoare cu suspendare pentru că a lovit un ofiţer de poliţie într-un cazino din Paris. Actorul a primit o amendă penală ce echivala cu suma de 1.700 de dolari şi a trebuit să îi plătească 340 de dolari daune poliţistului.

Pe 13 februarie 2007, instanţa a decis că Sharif a comis o altă infracţiune, actorul atacând un valet într-o parcare din Beverly Hills şi spărgându-i acestuia nasul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici