Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda, amânată: ”Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste”

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi blocaţi în peştera din Thailanda începe în noaptea de vineri, a anunţat presa belgiană citând surse neoficiale.

14958 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda, amânată: ”Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste”

BREAKING: Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda ar putea începe vineri seară

UPDATE: Încercare de scoatere a copiilor din peşteră, în Thailanda, amânată din cauza ploilor, relatează CNN. Cei mici nu sunt încă pregătiţi pentru o operaţiune de salvare extrem de periculoasă. Vineri, un scafandru experimentat a murit după ce a rămas fără aer. 

“Băieţii nu pot fi scoşi deocamdată. Nu se pot scufunda”, a declarat Narongsak Osatanakorn, guvernator de Chiang Rai.

Cei 12 adolescenţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră de 13 zile şi aşteaptă să fie salvaţi.

Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la faţa locului şi ajută la operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se aşteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimişti.

”Ne aşteptăm ca primii doi fotbalişti să fie scoşi astăzi din peşteră. Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenţi, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen şi vor fi ţinuţi de mână de scafandri”, a mai spus acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici