Oprah Winfrey vinde în scopuri caritabile diverse obiecte din apartamentul ei din Chicago

Realizatoarea de televiziune americană Oprah Winfrey scoate la vânzare obiecte de mobilier, tablouri, desene, vase din ceramică şi alte obiecte din apartamentul ei din Chicago, la o licitaţie ce va fi organizată în aprilie, în beneficiul programelor educaţionale finanţate de fundaţia ei de caritate.

295 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey vinde în scopuri caritabile diverse obiecte din apartamentul ei din Chicago

Oprah Winfrey vinde în scopuri caritabile diverse obiecte din apartamentul ei din Chicago (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cele 571 de obiecte ce vor fi puse în vânzare la Chicago, pe 25 aprilie, provin din apartamentul pe care vedeta americană îl deţine în oraşul american, informează Reuters. Potrivit casei de licitaţii organizatoare - Leslie Hindman Auctioneers -, toate încasările vor fi donate în beneficiul The Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation, organizaţia de caritate înfiinţată de celebra realizatoare TV cu scopul de a finanţa programele educaţionale destinate adolescentelor din Africa de Sud.

"Este un colecţionar excelent, fiind foarte educată în această privinţă", a declarat Leslie Hindman, vorbind despre Oprah Winfrey. "Este interesată de multe lucruri şi, de-a lungul anilor, a colecţionat tot felul de obiecte".

Specialiştii se aşteaptă ca vedeta licitaţiei să fie un tablou realizat de pictorul impresionist american Richard Miller, intitulat "Nude in Red Robe", estimat între 80.000 şi 120.000 de dolari. Alte picturi din colecţia realizatoarei TV ar putea fi vândute cu preţuri cuprinse între 20.000 şi 40.000 de dolari.

Loturile care vor fi puse în vânzare, printre care se mai află vase din porţelan, articole vestimentare şi accesorii, vor fi expuse înainte de licitaţie, între 16 şi 24 aprilie.

Oprah Winfrey, în vârstă de 61 de ani, este una dintre cele mai bogate şi mai influente vedete din Statele Unite. Potrivit editorilor de la revista Forbes, Oprah Winfrey are o avere de aproximativ 3 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, Oprah Winfrey, fostă prezentatoare a unui talk show celebru, a anunţat că va închide Harpo Studios, platoul de televiziune din Chicago în care a fost filmată emisiunea "The Oprah Winfrey Show".

Vedeta americană a spus cu acea ocazie că va continua moştenirea lăsată de celebrele studiouri, reprogramând acel talk show pe postul ei de televiziune prin cablu, OWN, pe care l-a înfiinţat în colaborare cu Discovery Communications Inc.

Oprah Winfrey, care a fost nominalizată la Oscar la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" în 1986 pentru evoluţia sa din filmul "Culoarea purpurie/ The Color Purple", a revenit în ultimii ani în cinematografie şi s-a remarcat în 2013 cu rolul din filmul "Majordomul/ The Butler" şi în 2014 cu rolul din "Selma", un film despre Martin Luther King.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici