Opt din zece tineri americani sunt pasionaţi de jocuri video

Mai mult de opt din zece tineri americani sunt pasionaţi de jocurile video, cei cu vârste de 12-14 ani alocându-le acestora peste 10,6 ore pe săptămână, se arată într-un studiu realizat de NPD Group.

174 afișări
Imaginea articolului Opt din zece tineri americani sunt pasionaţi de jocuri video

Opt din zece tineri americani sunt pasionaţi de jocuri video (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 55,7 milioane de tineri americani joacă frecvent jocuri pe consolă, ei reprezentând 82% din totalul membrilor generaţiei lor. Această activitate este mai puţin practicată de adolescenţii de 15-17 ani, în special de fete.

Scăderea interesului pentru jocurile video odată cu înaintarea în vârstă "poate fi cu siguranţă atribuită unor puncte de interes mai diverse şi care indică o mai mare maturitate", menţionează un analist NPD Group.

Creşterea numărului de teme la şcoală, a numărului de activităţi şi a limitelor orare instituite de părinţi în ceea ce priveşte jocurile video constituie factori care ar putea explica erodarea interesului pentru jocurile video.

Studiul are la bază sondaje realizate, în septembrie, în rândul a circa 5.000 de copii şi adolescenţi cu vârste de 2-17 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici