Organele actriţei Natasha Richardson, donate cu acordul familiei

Familia regretatei actriţe britanice Natasha Richardson, decedată în urmă cu o săptămână, a decis să doneze organele acesteia unor pacienţi care încă mai luptă pentru vieţile lor, potrivit presei americane.

159 afișări
Imaginea articolului Organele actriţei Natasha Richardson, donate cu acordul familiei

Organele regretatei actriţe Natasha Richardson, donate cu acordul familiei

Natasha Richardson, în vârstă de 45 de ani, a decedat la un spital din New York, pe 18 martie, la două zile după ce a căzut şi s-a lovit la cap în timp ce participa la un curs de schi pentru începători în staţiunea canadiană Mont Tremblant. Actriţa britanică nu purta cască de protecţie în momentul accidentului.

Familia şi soţul ei, actorul irlandez Liam Neeson, le-au cerut medicilor ca organele regretatei actriţe britanice să fie donate pacienţilor care au nevoie de ele, imediat după ce Natasha Richardson a fost deconectată de la aparatele de respiraţie artificială, potrivit site-ului revistei People.

"Şi-a petrecut mult timp luptând împotriva maladiei SIDA. Cineva ca ea şi-ar dona în mod cert organele. Prin donarea organelor s-ar putea obţine ceva bun dintr-o astfel de tragedie", a declarat o sursă.

Datele oficiale publicate de U.S. Organ Procurement and Transplantation Network confirmă faptul că la data de 25 martie, în Statele Unite, 101.257 de pacienţi se aflau pe listele de aşteptare în vederea unui transplant. În SUA, zilnic mor aproximativ 19 persoane care au nevoie de un donator compatibil.

În Statele Unite, donatorii trebuie să completeze o declaraţie, în timpul vieţii, prin care îşi dau acordul ca organele lor să fie utilizate pentru transplant.

Liam Neeson şi cei doi fii ai lor, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, mama acesteia, renumita actriţă Vanessa Rdegrave, şi sora ei, Joely Richardson, au fost prezenţi, duminică, împreună cu restul familiei şi foarte mulţi prieteni, la o slujbă religioasă oficiată în memoria Natashei Richardson, după funeraliile acesteia, care au avut loc în oraşul Millbrook din statul New York.

Liam Neeson este aşteptat să se întoarcă la Toronto, pentru a continua filmările la lungmetrajul "Chloe", iar cei doi fii ai săi s-au întors deja la şcoală, informează revista People.

Provenind dintr-o adevărată "dinastie" de actori, Natasha Richardson, născută la Londra, în mai 1963, este fiica actriţei Vanessa Redgrave şi a regizorului Tony Richardson şi sora actriţei Joely Richardson, cunoscută din serialul "Prietenie pe muchie de cuţit". De asemenea, ea este nepoata regretatului actor Sir Michael Redgrave şi a actorilor Lynn şi Corin Redgrave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici