Organizatorii galei premiilor Oscar au retras o nominalizare pentru cel mai bun cântec original - AUDIO

Academia de film americană a retras o nominalizare la premiul Oscar pentru mai bun cântec original, cea pentru pelicula "Alone Yet Not Alone", după ce compozitorul Bruce Broughton a încălcat regulile organizaţiei, trimiţând e-mailuri juriului în care comunica că a trimis piesa spre evaluare.

437 afișări
Imaginea articolului Organizatorii galei premiilor Oscar au retras o nominalizare pentru cel mai bun cântec original - AUDIO

Organizatorii galei premiilor Oscar au retras o nominalizare pentru cel mai bun cântec original - AUDIO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Compozitorul Bruce Broughton, un fost membru al comitetului executiv din departamentul muzical al academiei, a creat cântecul pentru filmul independent, cu tematică creştină, "Alone Yet Not Alone".

Într-un comunicat al Academiei de film americane, emis miercuri, se arată că Broughton a făcut uz de poziţia pe care o deţinuse în interiorul organizaţiei pentru a contacta membrii juriului în legătură cu faptul că a trimis cântecul pentru a participa în competiţie, fapt "incompatibil" cu regulile academiei referitoare la nominalizările la Oscar.

Pe de altă parte, Bruce Broughton a afirmat că se simte "distrus" după ce a luat la cunoştinţă decizia academiei.

"Am fost tras în jos de concurenţii care aveau luni întregi de promovare şi publicitate în spate. Eu doar am rugat persoanele respective să găsească melodia şi să o asculte", a declarat compozitorul.

Celelalte cântece nominalizate la aceeaşi categorie sunt "Happy", din "Sunt un mic ticălos 2" (Pharrell Williams), "Let It Go", din "Frozen: Regatul de gheaţă", "The Moon Song", din "Her", şi "Ordinary Love", din "Mandela: Long Walk to Freedom".

Cântecul original, precum şi melodiile de pe coloana sonoră a filmelor sunt votate de 240 de membri ai departamentului muzical al academiei, cărora li se trimit copii pe suport DVD ale pieselor, însoţite doar de titlurile acesteia şi al filmului, fără ca juriul să cunoască numele compozitorului şi al persoanei care a creat versurile. Fiecare membru nu poate vota mai mult de cinci nominalizaţi pentru fiecare categorie.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, în Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici