Orient Express opreşte luni în România

Celebrul tren de lux Orient Express, care circulă pe ruta Paris - Istanbul şi care opreşte în România o dată pe an, va trece, luni, prin gara din Sinaia şi Gara de Nord din Bucureşti, informează un comunicat.

351 afișări
Imaginea articolului Orient Express opreşte luni în România

Celebrul tren de lux Orient Express va opri, luni, în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul tren de lux Orient Express va opri, luni, în România

Cei 96 de pasageri ai trenului de lux vor vizita, luni dimineaţă, staţiunea montană Sinaia, Castelul Peleş şi mănăstirea Sinaia.

Trenul va sosi, tot luni, în jurul orelor 14.10, în Gara de Nord din Bucureşti. În tren se vor afla oficiali ai Ministerului Turismului şi primarul oraşului Sinaia. De asemenea, printre călători va fi prezent şi Claude Ginella, managerul proiectului Orient Express.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă, pentru pasageri, care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internaţională de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele ei a devenit, în timp, sinonim cu călătoria de lux. Orient Express se întinde de la Paris la Istanbul.

Trenul Orient Express opreşte în România de un deceniu, în medie, o dată pe an. Ultima dată când celebrul tren a oprit într-o gară românească a fost în 2008.

Celebrul tren de lux Orient Express va opri, luni, în România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici