Oscar 2010: Christoph Waltz - cel mai bun rol secundar masculin

Christoph Waltz a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea din "Inglourious Basterds", la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.

64 afișări
Imaginea articolului Oscar 2010: Christoph Waltz - cel mai bun rol secundar masculin

Oscar 2010: Christoph Waltz - cel mai bun rol secundar masculin

Actorul austriac Christoph Waltz, născut pe 4 octombrie 1956, a devenit cunoscut pe plan mondial pentru interpretarea personajului Hans Landa din filmul "Inglourious Basterds/ Ticăloşi fără glorie", în regia lui Quentin Tarantino.

Christoph Waltz a studiat actoria la Max Reinhardt Seminar din Viena şi la Lee Strasberg Theatre and Film Institute din New York.

Waltz este un cunoscut actor de teatru în ţările vorbitoare de limbă germană, jucând pe scene importante, precum cele din Zürich, Viena şi Salzburg, dar şi în numeroase producţii de televiziune. În 2000, Christoph Waltz a debutat ca regizor de film, odată cu lansarea filmului său pentru televiziune intitulat "Wenn Man Sich Traut".

Rolul care l-a propulsat la Hollywood este cel din filmul lui Tarantino, care i-a adus recunoaşterea din partea criticii de film, dar şi respectul fanilor din lumea întreagă.

Acest rol a fost recompensat cu premiul pentru interpretare la Cannes, în 2009, şi cu premiile New York Film Critics Circle, Boston Society of Film Critics, Los Angeles Film Critics Association, Globul de Aur, BAFTA şi cel al Sindicatului actorilor americani. Christoph Waltz vorbeşte fluent trei limbi - germană, franceză şi engleză.

Pentru acelaşi premiu au concurat Matt Damon - "Invictus", Woody Harrelson - "The Messenger", Christopher Plummer - "The Last Station" şi Stanley Tucci - "The Lovely Bones".

Anul trecut, premiul i-a revenit lui Heath Ledger, recompensat postum, pentru interpretarea din "Cavalerul Negru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici