Oscar 2010 - Sandra Bullock a fost desemnată cea mai bună actriţă

Sandra Bullock a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru partitura din "The Blind Side", la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit postului de televiziune HBO.

196 afișări
Imaginea articolului Oscar 2010 - Sandra Bullock a fost desemnată cea mai bună actriţă

Oscar 2010 - Sandra Bullock a fost desemnată cea mai bună actriţă

Recompensată, sâmbătă, cu un premiu Zmeura de Aur - acordat celor mai proaste filme sau prestaţii actoriceşti -, ignorată de organizatorii premiilor Oscar, pentru care nu a fost niciodată nominalizată până în acest an, Sandra Bullock a fost favorita categoriei, cu rolul din "The Blind Side".

Pentru acelaşi rol, Bullock, în vârstă de 45 de ani, a câştigat, în ianuarie, un premiu Globul de Aur.

Sandra Bullock este o actriţă americană devenită celebră pe plan mondial în anii 1990 graţie filmului de acţiune "Speed - Cursa infernală", dar mai ales comediilor romantice în care a jucat, precum "Miss Agent Secret" şi "While You Were Sleeping/ În timp ce tu dormeai", dar şi lungmetrajului "Crash - Poveşti din L.A.", recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2006.

În 2009, Bullock a fost desemnată actriţa cu cel mai mare succes de box office, datorită comediei "The Proposal/ Vrei să te însori cu mine?", dar şi dramei "The Blind Side".

La această categorie au mai fost nominalizate Carey Mulligan ("An Education"), Meryl Streep ("Julie şi Julia"), Helen Mirren ("The Last Station") şi Gabourey "Gabby" Sidibe ("Precious").

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin i-a fost atribuit lui Kate Winslet, pentru "The Reader".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici