OSCAR 2012: România, printre ţările luate în considerare pentru filmările producţiei "The Artist"

România a fost una dintre ţările luate în considerare pentru filmările producţiei "The Artist", care a primit zece nominalizări la premiile Oscar, a declarat unul dintre producătorii executivi ai filmului, Richard Middleton.

318 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2012: România, printre ţările luate în considerare pentru filmările producţiei "The Artist"

OSCAR 2012: România, printre ţările luate în considerare pentru filmările producţiei "The Artist"

Producătorii filmului "The Artist", care este considerat favorit în cursa pentru Oscar, s-au gândit în primă fază să filmeze pelicula în Europa de Est, pentru a profita de costurile mai mici.

Totuşi, regizorul filmului, Michel Hazanavicius, a insistat ca filmările pentru "The Artist" să aibă loc în spaţiile legendare de la Hollywood: clădirea Bradbury, restaurantul Cicada şi Institutul American de Film de lângă Griffith Park.

"Prima idee a fost să filmăm aceste locuri legendare, iar restul să filmăm în România sau Bulgaria", a declarat Richard Middleton pentru L.A. Times. "Apoi ne-am gândit că este o nebunie. Dacă oamenii râd de un film pentru că nu este Hollywood-ul pe care îl au ei în minte, atunci totul a fost o risipă de bani", a adăugat producătorul executiv.

"The Artist" este un favorit la Oscar complet atipic: este un film aproape mut, alb-negru, care aduce un omagiu celebrelor filme hollywoodiene clasice. De asemenea, "The Artist" este singurul dintre cele nouă pelicule nominalizate la Oscarul pentru "cel mai bun film", care a fost filmat în întregime în Los Angeles.

Până în prezent, "The Artist" a primit numeroase premii, printre care şi trei trofee Globul de Aur.

"The Artist" spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a căzut în uitare odată cu apariţia sonorului, spre deosebire de tânăra actriţă Peppy Miller (Bérénice Bejo), una din admiratoarele sale.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici