OSCAR 2012: Un număr de 15 statuete, scoase la licitaţie la Hollywood

Cincisprezece statuete Oscar, inclusiv trofeul acordat scenaristului filmului "Cetăţeanul Kane", vor fi scoase la licitaţie, săptămâna viitoare, la Hollywood.

316 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2012: Un număr de 15 statuete, scoase la licitaţie la Hollywood

OSCAR 2012: Un număr de 15 statuete, scoase la licitaţie la Hollywood (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

La două zile după cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar, care va avea loc pe 26 februarie, 15 statuete aurii vor fi scoase la licitaţie, la Hollywood. Aceasta va fi cea mai mare colecţie de statuete Oscar din istorie care va fi scoasă la vânzare în cadrul aceluiaşi eveniment, informează contactmusic.com.

Printre cele 15 statuete se numără trofeul primit de Herman J. Mankiewicz pentru scenariul filmului clasic din 1941 "Cetăţeanul Kane", trofeul primit de pelicula "Cavalcade", în 1933, la categoria "cel mai bun film al anului", şi trofeul primit de Gregg Toland, în 1939, pentru filmul alb-negru "La răscruce de vânturi".

Licitaţia va fi organizată de casa Nate D. Sanders din Los Angeles, iar specialiştii se aşteaptă ca tranzacţiile totale să depăşească 2 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici