(P) Ce avantaje îţi aduce utilizarea unei staţii de călcat

201 afișări
Imaginea articolului (P) Ce avantaje îţi aduce utilizarea unei staţii de călcat

(P) Ce avantaje îţi aduce utilizarea unei staţii de călcat

Pentru că încă mai există multe produse textile pe care le utilizăm care se şifonează, călcatul hainelor este o activitate necesară, chiar dacă nu este cea mai plăcută dintre treburile gospodăreşti. Pentru aceasta ai la dispoziţie mai multe variante din care să alegi ce este mai potrivit pentru stilul tău de viaţă şi de întreţinere a lucrurilor, cum ar fi: fier de călcat, staţie de călcat, aparat de călcat cu aburi sau robot de călcat. Dacă te gândeşti să optezi pentru o staţie sau încă nu eşti hotărât, iată care ar fi avantajele utilizării unui astfel de electrocasnic mic.

Este important să ştii cum vrei să te ocupi de acastă activitate şi anume când şi cum vei călca rufele, care este modul tău de a te organiza în această privinţă. Dacă preferi să calci pe fugă doar ceea ce vei purta în acel moment şi alegi majoritatea produselor textile din casă din materiale care nu necesită călcare, atunci poate ar trebui să te orientezi spre un fier de călcat sau un aparat de călcat cu aburi care se încălzeşte rapid şi îţi oferă posibilitatea de manevrare facilă. Dacă însă optezi să îţi dedici un anumit timp pentru a călca rufele şi a le ordona în dulapuri bine netezite, atunci o staţie de călcat este cea mai bună opţiune.

Principalul avantaj al unei staţii este capacitatea mare a rezervorului de apă ce generează aburi. Pentru că are un rezervor separat, ce este conectat la aparat prin intermediul unui furtun, vei avea o autonomie mare de utilizare a aburului, deoarece multe modele au un rezervor cu un volum de peste 1,5l. Alimentarea cu apă este facilă, pentru că în majoritatea cazurilor acesta este detaşabil.

Greutatea mică a fierului de călcat este un alt mare avantaj, mai ales când ai sesiuni mai lungi de călcat. Această caracteristică îţi uşurează manevrabilititatea şi ai beneficiul de a putea folosi comod aparatul în poziţie verticală, pentru a netezi perdele, draperii sau chiar articole de îmbrăcăminte fine, cum ar fi rochii de ocazie sau alte materiale delicate.

Aburul eliberat de către o staţie de călcat are un debit mai mare faţă de un fier de călcat obişnuit, acesta fiind principalul motiv al eficienţei sporite pe orice tip de material este utilizată. Există pe piaţă modele care au senzor inteligent de detectare a mişcării staţiei, care servesc pentru a porni şi opri automat jetul de abur, pentru ca tu să calci mai uşor şi mai rapid.

Siguranţa în operaţiunea de călcare este poate una dintre cele mai apreciate caracteristici, deoarece producătorii garantează că o staţie de călcat nu va produce arsuri pe nici un fel de material. În prezent, orice fel de fier de călcat este dotat cu termostat, ce are rolul de a asigura temperatura potrivită fiecărui tip de material şi a exclude posibilitatea de ardere accidentală. Totuşi acesta nu te scuteşte de eventualitatea de a folosi o temperatură inadecvată, dacă nu ştii exact proprietăţile materialului, mai ales când vine vorba despre textile fine sau sintetice. Staţiile de călcat sunt prevăzute cu un jet puternic cu aburi şi sisteme speciale de protecţie la ardere, mai ales unele modele, cum ar fi cele de la Philips, care au tehnologie avansată de detectare a tipului de material şi talpă cu răcire rapidă, ce permite trecerea imediată de la un tip de material la altul.

Timpul petrecut cu netezirea produselor textile din gospodăria ta se va scurta semnificativ, dacă foloseşti o staţie de călcat. Indiferent de modelul ales, caracteristicile pe care le are acest electrocasnic îl face cel mai eficient produs pentru călcarea eficientă şi rapidă a rufelor. Nu vei mai fi nevoit să treci de mai multe ori cu aparatul peste aceeaşi zonă, deoarece îşi face treaba de prima dată. Jetul puternic de abur, controlul inteligent şi uşurinţa în manevrare, face această opţiune favorită pentru mulţi clienţi care doresc să petrecă cât mai puţin timp călcând hainele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici