Palatul Buckingham intră în sărbătoare. Britanicii sunt invitaţi să creeze noi reţete de budincă în cinstea Reginei

Palatul Buckingham a dezvăluit întreaga serie de evenimente ce vor avea loc în perioada 2-5 iunie pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei din acest an.

258 afișări
Imaginea articolului Palatul Buckingham intră în sărbătoare. Britanicii sunt invitaţi să creeze noi reţete de budincă în cinstea Reginei

Inventarea unor noi reţete de budincă şi plantarea de copaci sunt doar câteva dintre lucrurile pe care britanicii sunt invitaţi să le facă pentru Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, eveniment care va marca cea de-a 70-a aniversare a ei la tron.

Regina de 95 de ani, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, va adăuga o nouă piatră de hotar atunci când îşi va marca Jubileul de Platină în februarie, guvernul plănuind patru zile de sărbătoare în perioada 2-5 iunie.

Palatul Buckingham a spus că britanicii cu vârsta de peste 8 ani au fost încurajaţi să aplice la un concurs de panificaţie pentru a găsi „reţeta perfectă de budincă de platină” dedicată Reginei, în timp ce unii ar putea „planta un copac pentru Jubileu”.

Pentru weekend-ul prelungit al sărbătorilor din iunie, autorităţile pregătesc celebra paradă oficială realizată în cinstea monarhului (Trooping the Colour), o slujbă de mulţumire în Catedrala St. Paul din Londra, dar şi o petrecere la Palat.

În noiembrie, ministrul Culturii Oliver Dowden a declarat că cele patru zile cu evenimente vor fi „o sărbătoare demnă de ţinut minte”, notează Reuters.

Elisabeta a II-a a devenit Regină pe 6 februarie 1952, la moartea tatălui ei, George al VI-lea. În septembrie 2015, ea a depăşit timpul petrecut pe tron ​​de stră-străbunica ei, Regina Victoria, remarcând că momentul istoric „nu a fost unul la care aspirase vreodată”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici