Palatul din nordul Greciei în care Alexandru cel Mare a fost proclamat rege îşi redeschide porţile

  • Vechiul palat Aigai din nordul Greciei, construit în urmă cu 2.300 de ani, a fost redeschis vineri.
  • În acest palat Alexandru cel Mare a fost proclamat rege înainte de a lansa o campanie de cucerire care l-a dus până în Afganistanul de astăzi.
1165 afișări
Imaginea articolului Palatul din nordul Greciei în care Alexandru cel Mare a fost proclamat rege îşi redeschide porţile

Sursa foto: Facebook/Kyriakos Mitsotakis

Palatul Aigai din nordul Greciei a fost redeschis complet vineri, după o renovare de 16 ani care a costat peste 20 de milioane de euro şi a inclus sprijin financiar din partea Uniunii Europene. A fost cea mai mare clădire din Grecia clasică.

A fost construit în urmă cu peste 2.300 de ani, în timpul domniei tatălui lui Alexandru, Filip al II-lea, care a transformat regatul Macedoniei într-o putere militară dominantă a Greciei antice. Aigai a fost capitala regatului.

"După mulţi ani de muncă minuţioasă, putem dezvălui palatul... Ceea ce facem astăzi este un eveniment de importanţă globală", a declarat vineri premierul Greicei, Kyriakos Mitsotakis.

Palatul conţinea curţi mărginite de coloane, lăcaşuri de cult şi săli de banchet spaţioase şi se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi.

Rămăşiţele palatului şi mormintele regale din apropiere sunt incluse în Patrimoniul Mondial al Naţiunilor Unite în zona de lângă satul modern Vergina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici