„Oraşul de gheaţă” din China a atras peste 3 milioane de turişti în vacanţa de Anul Nou

Harbin care adăposteşte „Oraşul de gheaţă” din China a atras un număr record de turişti în vacanţa de Anul Nou, potrivit Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului „Oraşul de gheaţă” din China a atras peste 3 milioane de turişti în vacanţa de Anul Nou

Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, a atras un număr record de vizitatori în timpul vacanţei de Anul Nou. Mulţi dintre turişti au fost atraşi de sculpturile de gheaţă expuse în cadrul unui festival anual. Este vorba despre structuri impozante, iluminate spectaculos, construite din blocuri de gheaţă obţinute din râul îngheţat Songhua din apropiere.

Festivalul din acest an a contribuit la atragerea a 3,05 milioane de vizitatori la Harbin în timpul evenimentelor dedicate Anului Nou care au ţinut trei zile. În total, au fost generate venituri din turism de 5,91 miliarde de yuani (826 de milioane de dolari), a informat agenţia de media de stat Xinhua. Numărul de turişti a fost mai mare decât cel înregistrat înainte de pandemia COVID.

Cel mai mult au avut de câştigat unităţile de cazare şi de alimentaţie publică din oraş care şi-au dublat încasările, Succesul este pus pe specialişti pe seama promovării zonei pe reţelele de socializare. De asemenea, autorităţile locale au organizat spectacole live şi concerte, parcuri tematice şi focuri de artificii, şi au investit în infrastructură.

Parcul Festivalului de Gheaţă şi Zăpadă a primit 163.200 de vizitatori în timpul sărbătorilor de Anul Nou, de peste cinci ori mai mult decât în urmă cu un an. Aproape 40% dintre aceşti turişti s-au aflat în parc într-o singură zi în ajunul Anului Nou.

Şi regiunea a profitat. Heilongjiang a primit 6,6 milioane de turişti în perioada de trei zile, aproape triplu faţă de 2022, producând venituri din turism de 6,920 miliarde de yuani, de aproape cinci ori mai mult decât în anul precedent, susţin chinezii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici