Paparazzi francezi martori la accidentul prinţesei Diana nu pot fi obligaţi să depună mărturie

Paparazzi francezi prezenţi la locul accidentului de maşină în care a murit prinţesa Diana, în august 1997, la Paris, nu pot fi obligaţi să depună mărturie în cadrul anchetei judiciare care se desfăşoară în prezent la Londra, potrivit judecătorului care prezidează audierile, transmite AFP.

9 afișări
Imaginea articolului Paparazzi francezi martori la accidentul prinţesei Diana nu pot fi obligaţi să depună mărturie

Paparazzi francezi martori la accidentul prinţesei Diana nu pot fi obligaţi să depună mărturie

Mai mulţi fotografi au depus mărturie prin intermediul unei transmisii video de la Paris, dar autorităţile franceze au refuzat să oblige paparazzi să depună mărturie, invocând o decizie "politică" luată de un minister francez care nu a fost identificat.

"Am avut cu adevărat impresia, cel puţin până la sfârşitul săptămânii trecute, că martorii vor fi cel puţin citaţi să apară în faţa Curţii" la Londra, a declarat judecătorul însărcinat cu ancheta judiciară britanică.

"Se pare că a avut loc o modificare a poziţiei autorităţilor franceze, la nivel foarte înalt, şi mi se pare că suntem controlaţi nu de ceea ce am putea crede sau nu că este poziţia legii franceze ci de ceea ce francezii sunt gata să facă", a adăugat judecătorul.

Michael Mansfield, avocatul lui Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, iubitul prinţesei Diana, decedat în acelaşi accident, a acuzat autorităţile franceze de "subterfugii" şi a făcut apel la ministrul britanic al Justiţiei, Jack Straw, pentru a discuta despre dosar cu omologul său francez.

Ancheta judiciară, care a început pe 2 octombrie la Londra, trebuie să răspundă la patru întrebări importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului şi "modul în care au murit persoanele decedate". Ancheta, care ar putea dura şase luni, nu este un proces, nu are scopul de a acuza cineva şi nici de a condamna pe cineva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici