Păpuşa Barbie, sărbătorită la Săptămâna Modei de la New York (Galerie Foto)

Săptămâna Modei de la New York, unde sunt prezentate colecţiile toamnă/iarnă 2009-2010, a sărbătorit a 50-a aniversare a lui Barbie sâmbătă, printr-o defilare de modă special concepută pentru celebra păpuşă.

329 afișări
Imaginea articolului Păpuşa Barbie, sărbătorită la Săptămâna Modei de la New York (Galerie Foto)

Păpuşa Barbie, sărbătorită la Săptămâna Modei de la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizat sub corturile din Bryant Park, din apropierea celebrei pieţe Times Square, acest eveniment a atras numeroşi fani ai păpuşii Barbie, mulţi dintre ei fiind însoţiţi de fiicele lor.

În holul principal, după deschiderea oficială a Săptămânii Modei, vineri, 500 de păpuşi înalte de 29 de centimetri au fost aliniate pentru a forma imensele litere ce compun numele "Barbie".

Într-un decor dominat de culoarea roz, publicul a putut să vadă pe podiumul de defilare numeroase manechine în carne şi oase, coafate "à la Barbie", cu părul strâns în coadă sau lăsat liber pe umeri, care au purtat ţinute strălucitoare şi bijuterii.

Printre ţinute s-a numărat una realizată dintr-o singură bucată de material, în alb şi negru, inspirată din cea purtată de prima păpuşă Barbie în momentul lansării ei pe piaţă, în 1959.

Barbie, cea mai vândută jucărie din lume, a inspirat de-a lungul timpului numeroşi designeri de modă, iar editura Assouline a publicat, cu ocazia semicentenarului, lucrarea intitulată "Barbie", care o prezintă pe celebra păpuşa blondă în ţinute create de Prada, Karl Lagerfeld sau Alexander McQueen.

GALERIE FOTO

Producătorul de jucării Mattel, creatorul păpuşii Barbie, a semnat un contract cu Asociaţia creatorilor de modă americani. Preşedinta acestei asociaţii, Diane von Furstenberg, vede în Barbie "o femeie independentă şi încrezătoare, care dispune de o uimitoare capacitate de a se amuza, rămânând, însă, elegantă".

Cu toate acestea, vânzările de păpuşi Barbie au scăzut în ultimii şapte ani, după apariţia pe piaţă a unei jucării concurente, ce poartă numele Bratz. În 2008, vânzările Barbie au scăzut cu 21%, potrivit ultimelor cifre oficiale furnizate de compania Mattel.

Citeşte şi:

Păpuşa Barbie împlineşte 50 de ani în 2009

O păpuşă Barbie cu chipul Angelei Merkel, lansată oficial pe piaţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici