Paradise Lost şi Anathema, în concert la Sonisphere Festival 2010 - VIDEO

Trupele Paradise Lost, Anathema, Accept şi Orphaned Land vor concerta la Bucureşti, în cadrul Sonisphere Festival, care va avea loc în perioada 25 - 27 iunie la Romexpo, au declarat, vineri, organizatorii evenimentului, într-o conferinţă de presă.

29 afișări
Imaginea articolului Paradise Lost şi Anathema, în concert la Sonisphere Festival 2010 - VIDEO

Paradise Lost şi Anathema, în concert la Sonisphere Festival 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, trupele Accept, Paradise Lost şi Orphaned Land vor urca pe scenă pe 25 iunie, iar Anathema se va alătura trupelor din ultima zi a festivalului Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival.

Cele patru trupe vor concerta în locul celor de la Heaven & Hell şi Mastodon, care şi-au anulat apariţiile în festival.

De asemenea, trupele româneşti care vor urca pe scena festivalului sunt Viţa de Vie şi Luna Amară.

Începând de sâmbătă, cei interesaţi vor avea la dispoziţie prin reţeaua Eventim, în exclusivitate în toate magazinele Vodafone, abonamente la preţul de 296,8 lei şi bilete pe zi la preţ special.

Accept este o trupă germană de heavy metal, înfiinţată la începutul anilor '70, cu un rol important în dezvoltarea unor genuri rock ca "speed metal" şi "teutonic trash metal". Succesul trupei a venit în 1983 odată cu lansarea albumului "Balls To The Wall", promovat de single-ul cu acelaşi titlu.

Trupa s-a destrămat în 1997, după care s-a reunit pentru scurt timp în 2005 şi, apoi, în 2009, avându-l pe Mark Tonillo pe postul de frontman în locul fondatorului Udo Dirkschneider. În noua formulă, aceştia au înregistrat un nou album, pe care l-au lansat în luna mai a acestui an. Intitulat "Blood Of The Nations", albumul este prima producţie discografică originală a trupei, după 14 ani de pauză.

Anathema vine din celebrul Liverpool, oraş care a dat rock-ului mondial multe nume care au intrat în istoria genului. Alături de nume ca Paradise Lost şi My Dying Bride, Anathema a jucat un rol important în dezvoltarea sound-ului death/ doom şi gothic metal. Începând cu albumul "Etheric", trupa se distanţează de curentul death/ doom, optând pentru un sound mai melodic şi anunţându-şi tranziţia către un gen nou: atmospheric rock.

Cel mai recent album al trupei - "We're Here Because We're Here" - a fost lansat la finalul lunii mai 2010. Anathema a concertat în România în mai multe rânduri.

Paradise Lost şi-a început cariera în 1988 la Halifax, în Anglia. Fiind la origini tot o trupă de death/ doom metal, după o vreme, cei de la Paradise Lost au făcut un viraj muzical către gothic metal, fiind unii dintre pionierii genului. Încă de la înfiinţare, trupa s-a bucurat de o mare popularitate în Europa.

Paradise Lost este o trupă cu o componenţă destul de stabilă de-a lungul carierei, postul de toboşar fiind singurul traversat de mai mulţi instrumentişti. Trupa este formată din Nick Holmes (voce), Greg Mackintosh (chitară), Aaron Aedy (chitară ritmică), Steve Edmondson (chitară bass) şi Adrian Erlandsson (tobe). Trupa Paradaise Lost a concertat de mai multe ori în România.

Orphaned Land provine din Israel şi a fost fondată în 1991. Grupul combină genurile progressive metal, death/ doom cu influenţe tradiţionale evreieşti şi arabe. Fiecare album are un concept legat de două extreme: o întâlnire între est şi vest, trecut şi prezent, lumină şi întuneric.

Formată din Adrian Despot, Sorin Dănescu, Sorin "Pupe" Tănase, Cezar Popescu şi Adrian Ciuplea, Viţa de Vie este una dintre cele mai reprezentative trupe ale rockului autohton. Viţa de Vie s-a format în 1996, iar debutul oficial a avut loc un an mai târziu, odată cu lansarea primului material discografic - "Rahova". În 1999, trupa a lansat cel de-al doilea album, "Fenomental", iar single-ul "Basul şi cu toba mare" a devenit rapid una dintre piesele preferate ale noii generaţii.

În anul 2000, Viţa de Vie lansează videoclipul piesei "Vino la mine", iar 2001 aduce albumul "Exxtra" şi videoclipurile "Sunetul mai tare" şi "Liber". În 2002, trupa lansează albumul "Doi", al cărui prim single, "Visare", ajunge în primele locuri în topurile muzicale din întreaga ţară. Ulterior, în 2003, Viţa de Vie lansează două videoclipuri - "Varză" şi "TOTATA", urmate, în 2004, de un nou album, "9704", şi un nou single, "Îmi pasă". Cel de-al şaselea album al trupei, "Egon", a fost lansat în 2007. Viţa de Vie a lansat recent cel de-al şaptelea album, "Fetish".

Luna Amară este o formaţie de muzică rock, originară din Cluj-Napoca şi fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaş (chitară bass). La scurt timp, alţi artişti au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu).

În 2004 are loc lansarea primului album, "Asfalt", urmat de materialul de studio "Loc lipsă" (2006). În 2009, Luna Amară au lansat albumul "Don't Let Your Dreams Fall Asleep". Trupa este formată din Mihnea Blidariu (trompetă, voce, chitară), Mihnea Andrei Ferezan (chitară), Sorin Moraru (bass), Nick Fagadar (voce, chitară) şi Răzvan Ristea (tobe).

Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival are loc în perioada 25 - 27 iunie, la Romexpo, în Bucureşti, şi include cel mai aşteptat line up al anului: Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Megadeth, Alice in Chains, Anthrax, Volbeat, Stone Sour, adică "greii" rockului ultimelor decenii, dar şi trupe ale momentului.

Biletele se distribuie exclusiv prin reţeaua Eventim.ro în magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Cărtureşti şi Humanitas.Vânzarea online se face prin site-ul www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici