Paramount şi Steven Spielberg au anunţat încetarea colaborării

Studiourile americane Paramount Pictures, aparţinând grupului Viacom, şi Steven Spielberg au anunţat oficial încetarea colaborării lor, regizorul american urmând să fondeze un nou studio cinematografic împreună cu un grup de telecomunicaţii din India.

12 afișări
Imaginea articolului Paramount şi Steven Spielberg au anunţat încetarea colaborării

Paramount şi Steven Spielberg au anunţat încetarea colaborării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spielberg, celebru pentru filme precum "E.T. Extraterestrul", "Indiana Jones", "Lista lui Schindler", "Fălci" şi "Salvaţi soldatul Ryan", va înfiinţa un nou studio cinematografic, în parteneriat cu grupul indian de telecomunicaţii Reliance ADA Group.

"Cei mai mulţi dintre angajaţii DreamWorks vor primi slujbe în noua companie", precizează Paramount. Plecarea lui Spielberg nu este o surpriză foarte mare, deoarece relaţiile sale cu Paramount au fost foarte proaste în ultima perioadă.

Pentru Viacom era important să păstreze legătura cu celebrul regizor, deoarece, sub conducerea sa, DreamWorks a obţinut trei premii Oscar consecutive pentru cel mai bun film ("American Beauty", "Gladiatorul", "O minte sclipitoare").

"Am petrecut o perioadă extraordinară alături de echipa de la DreamWorks, atât din punct de vedere creativ, cât şi din punct de vedere financiar", a declarat Brad Grey, directorul Paramount. "Ne bucurăm de posibilitatea de a construi ceva nou pe baza succesului din trecut", a adăugat Grey.

Paramount a precizat că va păstra toate proiectele în curs de derulare în cadrul DreamWorks, cu opţiunea ca noul studio să cofinanţeze anumite proiecte la care lucrează Spielberg. Acordul prevede şi ca Paramount să poată să cofinanţeze şi să distribuie anumite proiecte ale lui Spielberg.

Regizorul va continua să lucreze la seria "Transformers" şi va colabora la alte trei filme produse de Paramount, printre care se numără "When Worlds Collide", ce va apărea în acest an.

Unul dintre fondatorii DreamWorks, David Geffen, care a asigurat această tranziţie, nu se va alătura noii echipe. În schimb, directoarea DreamWorks, Stacey Snider, îl va însoţi pe Spielberg în noua lui aventură.

Conform unei surse din compania indiană, noua companie intenţionează să producă până la 35 de filme în următorii 5 ani şi va fi condusă de Snider.

Spielberg şi asociaţii săi vor deţine jumătate din capitalul noii firme, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, a cărei lansare oficială este aşteptată pentru ianuarie 2009.

În cadrul acordului cu Spielberg, Reliance Big Entertainment va contribui cu 550 milioane de dolari, iar 700 de milioane vor fi suportate printr-un împrumut bancar oferit de banca americană JP Morgan Securities.

Această sumă va servi pentru a despăgubi Viacom, care cumpărase compania lui Spielberg în 2006, pentru suma de 1,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici