Partidului Ecologist ceh cere legalizarea culturilor de marijuana

Stanislav Penc, liderul organizaţiei regionale a Partidului Ecologist, şi adjunctul său, Martin Bursik, susţin o lege privind legalizarea cultivării de marijuana, potrivit cotidianului Mlada fronta Dnes, citat de CTK, în pagina electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Partidului Ecologist ceh cere legalizarea culturilor de marijuana

Partidului Ecologist ceh cere legalizarea culturilor de marijuana

Penc are 5.000 de postere pentru campania sa. Afişul îl înfăţişează plantând marijuana în faţa locuinţei sale, cu sloganul "Trăiţi sănătos, gândiţi liber", potrivit cotidianului.

"Există un număr mare de persoane care consumă marijuana din motive medicale şi pentru efectele sale relaxante", a declarat Penc, fost disident care are o fermă. El a explicat că vrea să genereze o dezbatere despre legalizarea acesteia, în legătură cu un nou proiect de lege în acest sens.

"Este absurd să scoţi în afara legii până la o treime din generaţia tânără", a declarat Penc, făcând referire la numărul mare de tineri consumatori de marijuana.

Noul cod penal, care clasifică stupefiantele în două categorii, atenuează legislaţia actuală, impunând consumatorilor de droguri pedepse uşoare, de până la un an de închisoare. Codul penal va cuprinde însă un articol care interzice cultivarea marijuanei în lipsa unui permis, iniţiativă criticată de Penc.

El vrea să distribuie afişele sale în cluburile de pe întreg teritoriul ţării, pentru a lansa o dezbatere publică pe această temă. "Cultiv cânepă de mai mulţi ani", a declarat Penc.

Penc intenţionează să candideze la alegerile regionale de anul viitor, subliniind însă că afişele sale referitoare la marijuana nu au conotaţie electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici