Pasagerii sunt rugaţi să urineze înaintea îmbarcării în avioanele unei companii japoneze

Compania aeriană All Nippon Airways, din Japonia a cerut pasagerilor săi ca de la 1 octombrie să urineze înainte de îmbarcare, pentru a-şi reduce greutatea corporală, deci şi pe cea transportată de avion.

22 afișări
Imaginea articolului Pasagerii sunt rugaţi să urineze înaintea îmbarcării în avioanele unei companii japoneze

Pasagerii sunt rugaţi să urineze înaintea îmbarcării în avioanele unei companii japoneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua prevedere este testată timp de o lună, pe 38 de zboruri interne pe ruta Tokyo - Sapporo - Okinawa, precum şi pe patru zboruri internaţionale, pe ruta Tokyo - Singapore şi retur.

În sălile de îmbarcare vor exista ecrane de informare pe care va fi afişată cererea ca pasagerii să meargă la toaletă înainte de a se urca în avion.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei aeriene, dacă oamenii vor respecta această cerinţă, avionul va consuma mai puţin combustibil şi, astfel, se vor reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2).

Măsura face parte dintr-un program experimental numit "e-flight", ce conţine numeroase iniţiative asemănătoare, precum înlocuirea paharelor din sticlă cu cele din plastic sau folosirea lemnului reciclat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici