Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători

Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, printre care se numără cei care implică mişcări ample şi variate ale gâtului şi trunchiului, au fost pentru prima dată descifraţi, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

119 afișări
Imaginea articolului Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători

Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pentru a identifica acele mişcări de dans care le plac femeilor, echipa de psihologi de la Universitatea Northumbria din Newcastle (Marea Britanie) a filmat, cu camere 3D, 19 voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dansând pe un ritm simplu. Imaginile au fost apoi prezentate unui grup de 37 de femei heterosexuale. Pentru ca acestea să nu fie influenţate în aprecierile lor de înfăţişarea dansatorilor, cercetătorii au creat un avatar pe calculator - un manechin alb asexuat -, căruia i-au transferat mişcările de dans filmate.

Astfel, cercetătorii britanici au identificat opt variabile prin care femeile chestionate au făcut diferenţa între un dansator "bun" şi unul "prost". Dintre acestea, mişcările ample şi variate ale gâtului şi trunchiului "sunt semne de forţă, supleţe şi vitalitate", potrivit doctorului Nick Neave, care a coordonat studiul, publicat miercuri în Royal Society Journal.

Totodată, amplitudinea mişcărilor făcute cu umărul şi pumnul stângi sau viteza de mişcare a genunchiului drept ar fi, de asemenea, hotărâtoare.

Nu se ştie dacă aprecierile femeilor se referă la calităţi universale ale unui bărbat sănătos, potenţial tată, sau sunt simple reminiscenţe după ce l-au văzut pe John Travolta în filmul "Febra de sâmbătă seara".

"Îmi închipui că există o mulţime de feluri de a dansa, în funcţie de cultură, însă importanţa mişcărilor fundamentale este similară", spune Neave, precizând că studiul va fi continuat pentru a fi analizate toate implicaţiile acestei descoperiri. Pentru a putea generaliza concluziile studiului, ar trebui ca observaţiile asupra britanicilor să fie confruntate cu cele asupra altor culturi în care canoanele dansului sunt diferite.

"Ştim către ce parte a corpului unui dansator se concentrează femeile când îi evaluază prestaţia. Dacă un bărbat cunoaşte mişcările-cheie, el poate să exerseze şi să îşi îmbunătăţească şansele de a atrage o femeie graţie stilului său de dans", a mai spus Neave.

Echipa sa doreşte să facă o cercetare similară pentru a determina ce paşi de dans le fac pe femei mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici