Patrice a cântat la Arenele Romane pentru aproximativ 3.000 de spectatori

Cântăreţul reggae de origine afro-germană Patrice a susţinut, luni, un concert la Arenele Romane din Bucureşti, în faţa unui public de aproximativ 3.000 de spectatori.

37 afișări
Imaginea articolului Patrice a cântat la Arenele Romane pentru aproximativ 3.000 de spectatori

Patrice a cântat la Arenele Romane pentru aproximativ 3.000 de spectatori

Concertul a început la câteva minute după ora 21.00 şi a durat puţin peste două ore, timp în care artistul a cântat hiturile care l-au consacrat, dar şi piese de pe noul său album, "Free Patriation".

În deschiderea show-ului, artistul a urcat singur pe scenă, cu o chitară, şi s-a acompaniat pentru prima piesă a serii, introducând, pe rând, restul muzicienilor care i-au stat alături în concert - doi chitarişti, un clăpar şi un percuţionist - şi prezentându-i publicului.

"Simt multă iubire şi mă simt bine aici", le-a spus artistul spectatorilor strânşi la concert.

Pe lângă stilul raggae caracteristic, Patrice a abordat în cadrul show-ului de la Bucureşti şi piese cu ritmuri rock.

Aşa cum era de aşteptat, momentul cel mai intens de la Arenele Romane a fost pe finalul concertului, când muzicianul a dezlănţuit acordurile de la "Soulstorm", una dintre cele mai cunoscute piese ale sale. Încă de la primele versuri, publicul a cântat alături de Patrice, dezlănţuind valuri de energie. Astfel, "Soulstorm" s-a tranformat într-un jam session de peste zece minute, în care fiecare dintre instrumentişti a avut ocazia să se desfăşoare, arătându-şi talentul.

Odată retraşi de pe scenă, Patrice şi trupa sa au fost chemaţi cu insistenţă la bis, moment care s-a prelungit încă aproape jumătate de oră, în care au mai fost interpretate piese ca "Up In My Room", "Jah Jah Deh Deh" şi "Everyday Good".

Artist de origine afro-germană, al cărui sound eclectic i-a adus milioane de fani în Germania, Franţa şi în alte colţuri ale lumii, Parice este influenţat de rădăcinile muzicii reggae şi de producţiile dub din Jamaica şi Marea Britanie. Muzica sa, foarte personală, este o fuziune între stilul lui Bob Marley (a înregistrat cover-uri după "It Hurts to Be Alone" şi "No Woman, No Cry") şi Prince, atât ca voce, cât şi din punct de vedere al inspiraţiei muzicale (melodiile reggae tradiţionale se împletesc cu balade la chitară acustică, funk şi pseudo-jazz).

Patrice transmite mesaje puternice prin versurile ce vorbesc despre mândria de rasă, rebeliune, spiritualitate, viaţă şi moarte. Hituri precum "Soulstorm", "Up in My Room" şi "Everyday Good" ridică în picioare, de mai bine de doi ani, cluburile underground din Capitală şi plajele din Vama Veche.

Patrice Bart-Williams s-a născut în 1979, la Kerpen, în Germania. A crescut ascultând Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley şi Bob Dylan. Primele melodii le-a compus la vârsta de 12 ani. Şi-a petrecut adolescenţa cu diverse trupe, promotoare ale genului afro-beat/reggae, prin intermediul cărora ajunge să-l cunoască pe Matthias Arfmann, cel care i-a produs EP-ul de debut, "Lions", apărut pe piaţă în 1999. Combinaţia de stiluri pe care o adoptă (reggae, soul, folk) a atras atenţia caselor de discuri importante, iar primul său album, "Ancient Spirit", a ajuns să fie produs de casa de discuri Sony, în anul urmator. În 2002 a fost lansat "How Do You Call It?", un album mai finisat şi mai puţin idealist ca cel dinainte. Un an mai târziu, Patrice a făcut echipă cu Silly Walks Movement pentru a produce "Silly Walks Movement Meets Patrice", iar în 2005 colaborarea se prelungeşte pentru albumul "Nile".

Probă incontestabilă a stilului său neconvenţional, "Nile" face greu de încadrat muzica lui Patrice, un R&B/neo-soul, în genul reggae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici