Patru generaţii din familia regală britanică, într-o fotografie istorică a prinţului George

O fotografie-portret realizată cu ocazia botezului prinţului George a fost dată publicităţii, joi, fiind considerată istorică, întrucât prezintă în acelaşi cadru - pentru prima dată în peste un secol - patru generaţii din familia regală britanică.

1253 afișări
Imaginea articolului Patru generaţii din familia regală britanică, într-o fotografie istorică a prinţului George

Patru generaţii din familia regală britanică, într-o fotografie istorică a prinţului George (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În acest portret de familie, realizat de fotograful de modă Jason Bell, regina Elizabeth a II-a este încojurată de trei viitori regi - prinţul George, prinţul William şi prinţul Charles, actualul moştenitor al tronului britanic, informează contactmusic.com.

Ducele de Edinburgh, mama prinţului George - Catherine, ducesă de Cambridge -, unchii bebeluşului - prinţul Harry de Wales şi James Middleton -, mătuşa Pippa Middleton, bunicii Carole şi Michael Middleton, dar şi bunica vitregă - Camilla, ducesă de Cornwall -, apar şi ei în acest portret al unei familii regale fericite, realizat la palatul Clarence House din Londra, după botezul prinţului George, oficiat la Capela Regală de la palatul St. James, miercuri, 23 octombrie.

Ceremonia a fost condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, care a botezat bebeluşul făcându-i un semn în formă de cruce pe frunte şi vărsând peste capul acestuia, de trei ori, apă din râul Iordan.

Doar 22 de invitaţi de prim rang, printre care şi regina Elizabeth a II-a, au asistat la această ceremonie religioasă. În afară de părinţii, fraţii şi surorile lui William şi Kate, lista invitaţilor i-a inclus pe cei şapte naşi şi naşe de botez ai prinţului George, care sunt prieteni din copilărie şi foşti colegi de facultate ai părinţilor. Ca un semn al desprinderii de tradiţie, Zara Tindall, verişoara prinţului William, este singura naşă de botez a bebeluşului care provine din familia regală britanică.

La acea ceremonie religioasă, care a reprezentat abia a doua apariţie în public a prinţului George, acesta a purtat o rochiţă de botez din satin şi dantelă crem, o replică a aceleia purtate în 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Prima apariţie publică a bebeluşului a avut loc la câteva zile după naşterea sa, de pe 22 iulie, la Londra, când părinţii săi l-au prezentat, cu multă mândrie, în faţa unei veritabile "armate" de jurnalişti reuniţi în faţa unei maternităţi londoneze. De atunci, familia princiară britanică a dorit să îi protejeze viaţa privată. Singurele fotografii difuzate ulterior au fost cele realizate de bunicul său pe linie paternă, Michael Middleton.

Între timp, prinţul George a primit deja un cadou de botez: familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a dăruit bebeluşului un câmp cu flori sălbatice din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici