Paul McCartney a renunţat la colaborarea cu casa de discuri EMI

Paul McCartney a renunţat la colaborarea cu casa de discuri EMI şi va reedita catalogul albumelor sale solo printr-o casă de discuri independentă, informează contactmusic.com.

19 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney a renunţat la colaborarea cu casa de discuri EMI

Paul McCartney a renunţat la colaborarea cu casa de discuri EMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renumitul muzician britanic, care a avut un contract cu casa de discuri EMI în ceea ce priveşte lansarea albumelor sale înregistrate după destrămarea trupei The Beatles, a întrerupt colaborarea cu această companie în 2008 şi a oferit drepturile asupra a 24 dintre albumele sale solo casei independente Concord Music Group.

Directorii casei Concord Music intenţionează să reediteze catalogul albumelor solo, dar şi un material discografic înregistrat cu trupa sa, Wings.

Primul album care va fi reeditat va fi "Band On The Run", lansat de trupa Wings în 1973, ce va ajunge în magazine în luna august.

Casa EMI a păstrat în continuare drepturile de reeditare a albumelor trupei The Beatles.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici