Paul McCartney colaborează cu Hewlett-Packard pentru a digitaliza arhivele grupului The Beatles

Paul McCartney şi grupul american Hewlett-Packard (HP) au anunţat, miercuri, că vor colabora în lunile următoare pentru a digitaliza arhivele grupului The Beatles.

33 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney colaborează cu Hewlett-Packard pentru a digitaliza arhivele grupului The Beatles

Paul McCartney colaborează cu Hewlett-Packard pentru a digitaliza arhivele grupului The Beatles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroase fotografii, filme, secvenţe video şi versiuni originale ale unor cântece compuse de Paul McCartney vor fi digitalizate şi arhivate online, artistul britanic urmând să deţină controlul complet asupra fişierelor care vor putea fi accesate de internauţi.

"Întotdeauna am fost interesat de idei creative şi de noile metode de a intra în contact cu publicul meu. Este cu adevărat o iniţiativă pasionantă pentru mine", a declarat Paul McCartney într-un comunicat.

"Sper că această iniţiativă le va permite celor interesaţi să acceseze anumite părţi din arhivele noastre, care, altfel, ar fi inaccesibile", a adăugat muzicianul britanic.

Este pentru prima oară când grupul HP încheie un acord de acest tip cu un artist.

"Paul McCartney a fost întotdeauna un deschizător de drumuri în domeniul muzical, iar HP reprezintă avangarda inovaţiilor tehnologice", a declarat Tom Hogan, unul dintre directorii companiei americane.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici