Paul McCartney insistă să ţină primul său concert în Israel (Galerie Video)

Paul McCartney insistă să susţină primul său concert în Israel, în ciuda presiunilor făcute de câteva grupări de activişti politici, informează BBC.

14 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney insistă să ţină primul său concert în Israel (Galerie Video)

Paul McCartney insistă să ţină primul său concert în Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Sir Paul McCartney a insistat ca primul său show din Israel să aibă loc, în ciuda opoziţiei anumitor grupuri de activişti politici care doresc anularea evenimentului, care este planificat să aibe loc în cursul acestei luni la Tel Aviv.

În cadrul concertului Paul va cânta unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei Beatles.

Protestatarii care cer anularea show-ului i-au cerut lui McCartney să-şi revizuiască decizia luând în considerare ocuparea de către Israel a Fâşiei Gaza şi a regiunii West Bank dar refuzul artistului a fost categoric:

"Refuz să fac asta. Fac ceea ce cred şi nu sunt singurul. Am mulţi prieteni care susţin Israelul (...) Plănuim să mergem acolo şi să petrecem momente cât mai frumoase, oferind publicului un spectacol de neuitat. Am auzit atâtea lucruri frumoase despre Israel şi Tel Aviv şi de-abea aşteptăm experienţa reală".

În 1965, guvernul israelian a anulat un concert al legendarei trupe Beatles, pe motiv că melodiile grupului "corup" tineretul.

Când a fost întrebat cum au primit decizia de atunci membrii Beatles, Paul McCartney a răspuns că au considerat refuzul "un pic ofensator".

"Trupa Beatles a avut o influenţă pozitivă în întreaga lume şi numai regimurile totalitare care doreau să aibă controlul naţiunii s-au temut de noi", a adăugat el, precizând că decizia din trecut a Guvernului Israelian de a anula spectacolele trupei nu a făcut decât să-i amuze pe cei de la Beatles.

În cursul acestui an, Ron Prosor, Ambasadorul Israelului în Marea Britanie şi-a cerut scuze trupei Beatles, în timpul unei vizite oficiale la Liverpool.

Paul McCartney - "Goodbye"

Paul McCartney - "Something"

Paul McCartney - "Hey Jude"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici