Paul McCartney transformă filmul clasic ”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical

Muzicianul Paul McCartney scrie primul său musical implicându-se în adaptarea pentru scenă a poveştii din ”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată”, celebrul film cu Jimmy Stewart din 1946, arată Reuters.

125 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney transformă filmul clasic ”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical

Paul McCartney transformă filmul clasic ”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical

Fostul component al trupei Beatles este pe punctul de a încheia partitura pentru o adaptare a poveştii filmului ”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată” , regizat de Frank Capra în 1946, una dintre cele mai vizionate pelicule în perioada Crăciunului, a declarat miercuri un reprezentant al artistului.

McCartney scrie muzica şi colaborează pentru versuri cu britanicul Lee Hall, scenaristul producţiei “Billy Elliot” şi al filmului care spune povestea lui Elton John, “Rocketman”. Un alt britanic, Bill Kenwright, este implicat în calitate de producător al montării care ar trebui să aibă premiera în 2020.

”It's a Wonderful Life/ O viaţă minunată” urmăreşte frământările unui bărbat care este salvat de îngerul său păzitor.

”Până acum nu mi s-a oferit ocazia să scriu un musical, dar m-am întâlnit cu Bill şi Lee Hall şi am avut o discuţie. M-am trezit gândindu-mă că ar putea fi interesant şi distractiv”, a spus McCartney într-o declaraţie de presă. ”«It's a Wonderful Life» e o poveste universală la care ne putem raporta cu toţii”, a adăugat muzicianul.

McCartney, în vârstă de 77 de ani, tocmai a încheiat segmentul american al turneului său şi declară că a scris deja şapte dintre piesele viitorului spectacol.

Împreună cu John Lennon, McCartney a fondat Beatles la Liverpool în anii '60 şi a semnat câteva dintre cele mai cunoscute piese muzicale din istoria culturii pop.

După ce trupa s-a destrămat, în 1970, McCartney a lansat peste 25 de albume de studio, inclusiv cinci care conţin înregistrări originale de muzică clasică. A câştigat 18 premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici