Paul Newman şi Joanne Woodward, pe afişul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes

Afişul oficial al celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (15 - 26 mai) va fi reprezentat de o fotografie cu Paul Newman şi soţia sa, Joanne Woodward, "un cuplu care întruchipează la perfecţie spiritul cinema-ului", au anunţat vineri organizatorii evenimentului.

292 afișări
Imaginea articolului Paul Newman şi Joanne Woodward, pe afişul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes

Paul Newman şi Joanne Woodward, pe afişul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes (Imagine: festival-cannes.fr)

Fotografia în alb-negru, pe care "Festival de Cannes" apare scris cu litere roşii, îi prezintă pe cei doi actori sărutându-se, ghemuiţi, aşezaţi într-o poziţie care aminteşte de imaginea simbolului "yin şi yang". Fotografia a fost realizată în timpul filmărilor de la pelicula "A New Kind of Love", de Melville Shavelson (1963).

Fotografia a fost extrasă, remodelată şi finalizată de agenţia Bronx, care a integrat-o într-un decor cinematografic, precizează comunicatul emis de organizatorii festivalului.

"Afişul oferă o imagine luminoasă şi tandră a cuplului modern, îmbrăţişat într-o figură de echilibru perfect, într-o poziţie ce evocă vârtejul iubirii. Viziunea celor doi îndrăgostiţi prinşi în acest vârtej, care îşi pierd toate reperele, îi îndeamnă pe spectatori să trăiască cinema-ul ca pe o dorinţă fără sfârşit", se afirmă în acelaşi comunicat.

"Festivalul are astfel ocazia de a omagia memoria lui Paul Newman, decedat în 2008, şi de a aduce un salut plin de admiraţie lui Joanne Woodward, soţia sa şi actriţa sa preferată. Festivalul de la Cannes i-a primit în 1958 - anul căsătoriei lor - selecţionând în competiţie filmul «Lunga vară fierbinte/ The Long, Hot Summer» de Martin Ritt, primul film turnat împreună. Povestea lor continuă să fie asociată cu festivalul prin filmele realizate de Paul Newman, care i-a încredinţat roluri de neuitat lui Joanne Woodward în «Efectul razelor gamma asupra crăiţelor» (competiţie, 1973) şi «Menajeria de sticlă» (competiţie, 1987)", afirmă organizatorii festivalului de pe Croazetă.

Agenţia Bronx a realizat totodată un film de animaţie cu afişul festivalului, pe tema muzicală a evenimentului, compusă de Olivier Huguenard şi Emmanuel Plégat.

Juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de cineastul american Steven Spielberg.

Afişul ediţiei precedente o prezenta pe Marilyn Monroe, fotografiată în timp ce sufla spre lumânarea pusă pe un tort aniversar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici