Pelicula "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Ce filme se mai află în top

Filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" a ajuns pe prima poziţie în box office-ul nord-american, urcând două locuri faţă de săptămâna trecută, potrivit cifrelor provizorii, publicate duminică.

397 afișări
Imaginea articolului Pelicula "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Ce filme se mai află în top

Tom Cruise, protagonistul seriei "Misiune imposibilă" (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Astfel, al patrulea lungmetraj din franciza "Misiune: Imposibilă", avându-l în rolul principal tot pe Tom Cruise, a obţinut încasări de 26,5 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

Lungmetrajul britanic "Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor/ Sherlock Holmes: A Game of Shadows", regizat de Guy Ritchie, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 17,8 milioane de dolari. Cel de-al doilea film din seria "Sherlock Holmes" îi are în distribuţie pe Jude Law, Noomi Rapace şi Robert Downey Jr.

O altă continuare, lungmetrajul de animaţie "Alvin şi veveriţele: Naufragiaţii/ Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked", a coborât de pe poziţia a doua pe locul al treilea, cu încasări de 13,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Pe locurile următoare s-au clasat trei filme ale căror lansări au fost aşteptate cu sufletul la gură de pasionaţii de cinema. Astfel, pe locul al patrulea a debutat lungmetrajul "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo", regizat de David Fincher. Avându-i în distribuţie pe Daniel Craig şi Rooney Mara, acest thriller cu accente de dark-cinema, realizat pe baza romanelor din trilogia "Millenium" scrisă de suedezul Stieg Larsson, a obţinut încasări de 13 milioane de dolari.

Pe locul al cincilea a debutat lungmetrajul de animaţie "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului", regizat de Steven Spielberg în 3D, care a obţinut încasări de 9,1 milioane de dolari.

Comedia "We Bought a Zoo", care îi are în distribuţie pe Matt Damon şi Scarlett Johansson, a debutat pe poziţia a şasea, cu încasări de 7,8 milioane de dolari.

Potrivit boxofficemojo.com, comedia romantică "De anul nou/ New Year's Eve", cu Robert de Niro şi Jon Bon Jovi, a coborât de pe locul al patrulea pe poziţia a şaptea, cu încasări de 3 milioane de dolari.

Animaţia 3D "Marea cursă de Crăciun/ Arthur Christmas", realizată cu un buget de producţie de 98 de milioane de dolari, s-a menţinut pe poziţia a opta, cu încasări de 2,7 milioane de dolari. Filmul încearcă să explice spectatorilor cum procedează Moş Crăciun pentru a reuşi să transporte cadouri în lumea întreagă, într-o singură noapte.

Filmul "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I", al patrulea lungmetraj din franciza "Twilight", a coborât de pe a şasea poziţie până pe locul al nouălea, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Lungmetrajul "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I" este regizat de Bill Condon - care va realiza şi ultimul film din serie, ce va fi lansat pe marile ecrane în noiembrie 2012.

Lungmetrajul 3D "Hugo", regizat de Martin Scorsese, a coborât de pe locul al şaselea pe locul al zecelea, cu încasări de 2,02 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea de viaţă şi aventurile unui băiat orfan care trăieşte într-o gară din Paris în anii 1930.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici