La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate. Dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie spune că sfaturile de atunci au fost o mare greşeală.
,,Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal,” spune Shanahan.
De asemenea, ea susţine că oamenii ar trebui să-l înlocuiască cu ulei de măsline, cocos, avocado sau ulei de alune.
Uleiurile vegetale sunt sub diferite forme: ulei de rapiţă, de palmier, de porumb, de soia, de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri. Conform medicului, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi poate provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa. ,,Uleiurile vegetale provoacă stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind apariţia plăgilor pe creier,” spune ea.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI
Citeşte şi: Andreea Raicu, internată de urgenţă: „Viaţa ne ia de multe ori prin surprindere…” | FOTO
Citeşte şi: Oamenii petrec, în medie, aproape trei ore zilnic în faţa televizoarelor. În ce ţară se stă cel mai mult şi ce formate TV sunt preferate
Citeşte şi: Cinci paşi esenţiali pentru revenirea organismului după mesele bogate de Paşte. Recomandările nutriţioniştilor
Citeşte şi: Bebeluşul regal: Panouri prin care se interzice parcarea, în faţa spitalului unde se va naşte cel de-al treilea copil al prinţului William şi al ducesei de Cambridge
Citeşte şi: SCANDALUL Cambridge Analytica: Facebook va anunţa utilizatorii ai căror date ar fi putut fi accesate ilegal
Citeşte şi: Dezvăluiri din biografia scrisă de celebrul Andrew Morton: Meghan Markle, o persoană calculată care vrea să ajungă „prinţesa Diana 2.0”