Peste 10.000 de oameni la concertul susţinut de Goran Bregovici din Cetatea din Alba Iulia

Peste 10.000 de oameni au participat, sâmbătă seară, la concertul susţinut de Goran Bregovici în Cetatea din Alba Iulia, în cadrul evenimentului "Alba Fest”, iar alte câteva mii de persoane au ales să urmărească concertul lui Manu Chao pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, în cadrul Blaj aLive.

532 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de oameni la concertul susţinut de Goran Bregovici din Cetatea din Alba Iulia

Peste 10.000 de oameni la concertul susţinut de Goran Bregovici din Cetatea din Alba Iulia (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

La Alba Iulia Festivalul "Alba Fest” se desfăşoară în perioada 5 - 7 iunie şi cuprinde o serie de evenimente cultural artistice, expoziţii, concursuri sportive şi concerte în aer liber, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel mai important moment al zilei de sâmbătă a fost concertul susţinut de Goran Bregovic, alături de trupa sa, Wedding and Funeral Orchestra, atmosfera fiind creată anterior de formaţia românească Mahala Rai Banda.

Potrivit forţelor de ordine, Goran Bregovici a reuşit să adune în Piaţa Cetăţii Alba Carolina, unde a avut loc concertul, peste 10.000 de oameni care au încercat să îşi găsească un loc cât mai bun pentru a vedea recitalul artistului. Astfel, unii dintre spectatori au ales să stea în picioare pentru a fi cât mai aproape de scenă în timp ce alţii au stat pe scările Sălii Unirii din apropierea pieţei.

Spectacolele s-au încheiat aproape de miezul nopţii cu un spectacol pirotehnic special realizat sub genericul "Alba Carolina 300”, care a marcat simbolic împlinirea în acest an a 300 de ani de la construcţia fortificaţiei de tip Vauban din Alba Iulia. Focurile de artificii au durat aproximativ 15 minute şi au putut fi vizibile atât din cetate cât şi din multe zone din Alba Iulia.

Atât concertul, cât şi focul de artificii de după au fost decalate cu aproape o oră, spre nemulţumirea unor dintre spectatori.

"Alba Fest” continuă şi duminică la Alba Iulia, urmând să se încheie în cursul serii cu alte concerte susţinute de artişti români precum Sore, Smiley, Cabron, Dorian, Speak sau Alex Velea.

Şi la Blaj câteva mii de oameni au participat pe Câmpia Libertăţii la concertul susţinut de interpretul de origine franceză Manu Chao. Evenimentul a avut un buget record de circa 500.000 de euro şi a reunit şi alţi artişti importanţi din ţară dar şi din străinătate printre care Matisyahu, Subcarpati, Sunrise Avenue sau Unkle Sounds.

Festivalul Blaj aLive a fost iniţiat în urmă cu trei ani de compania Bosch-Rexroth şi este organizat anual în parteneriat cu Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici