Peste 100 de mistreţi, împuşcaţi la vânătoarea de la Balc - VIDEO

Invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac la partidele de vânătoare de la Balc au participat, sâmbătă, la două "goane", printre participanţi aflându-se şi omul de afaceri Elan Schwartzenberger.

229 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de mistreţi, împuşcaţi la vânătoarea de la Balc - VIDEO

Peste 100 de mistreţi, împuşcaţi la vânătoarea de la Balc (Imagine: Florin Ciucaş/Mediafax Foto)

Sâmbătă, la Balc, au avut loc două goane, la care au participat invitaţii lui Ion Ţiriac, iar cea de-a treia şi ultima este programată pentru prima parte a zilei de duminică.

Accesul presei în cadrul complexului a fost interzis, iar participanţii la vânătoare şi gonacii care au pătruns în perimetru nu au dat detalii despre eveniment.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberger, participant la vânătoare, a comentat doar vremea ploioasă, care a transformat terenul de vânătoare într-unul noroios.

"Preferam să fie zăpadă", a spus omul de afaceri.

Sâmbătă la amiază, mai mulţi participanţi la vânătoare au ieşit, pentru puţin timp, din complex, cu două camioane şi două maşini de teren, iar în jurul orei 14.00 s-au întors şi a început a doua goană.

Potrivit localnicilor, la vânătoare participă 29 de vânători şi aproximativ o sută de gonaci.

Potrivit site-ului Ştirile PRO TV, printre cei care vânează zilele acestea la Balc s-ar număra Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, dar şi doi foşti campioni ai tenisului, Boris Becker şi Goran Ivanisevici.

Conform site-ului citat, în prima zi ar fi fost împuşcaţi cel puţin o sută de mistreţi.

Primii invitaţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc au ajuns, vineri după-amiază, pe Aeroportul din Oradea, printre aceştia numărându-se şi Elan Schwartzenberg.

Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a fost anunţat, vineri, că în cursul aceleiaşi zile trei avioane vor sosi la Oradea.

"Este vorba despre trei avioane care m-au anunţat că aterizează aici, nu pot să vă spun cine se află în ele, nici măcar câte persoane", a declarat Gheorghe Pasc.

Omul de afaceri Ion Ţiriac, însoţit de câţiva invitaţi, a venit cu avionul până la Debrecen, în Ungaria, iar de acolo până la Balc cu maşina.

Potrivit unor surse, la Balc erau aşteptaţi aproximativ 30 de invitaţi.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Vânători Sportivi, Ioan Silaghi, declara, joi, că începând de vineri şi până duminică, inclusiv, la Balc va avea loc tradiţionala vânătoare de mistreţi.

Anul acesta, vânătoarea are loc cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori, când se desfăşura la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Participanţii la partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac în ultimii cinci ani la Balc sunt persoane influente din lumea afacerilor şi a politicii.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare de la Balc, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, păstrând complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici