Peste 100 de persoane au fost arestate la o nuntă gay din Nigeria

Peste 100 de persoane au fost arestate la o nuntă gay din Nigeria, pentru că au participat la eveniment, potrivit Insider. În Nigeria, orice persoană care participă sau instigă la o căsătorie gay riscă până la 10 ani de închisoare.

1174 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de persoane au fost arestate la o nuntă gay din Nigeria

Peste 100 de persoane au fost arestate la o nuntă gay din Nigeria

Poliţia nigeriană a anunţat că a arestat peste 100 de persoane la o nuntă gay duminică seara, declarând că autorităţile vor urmări în justiţie multe dintre acestea pentru că "ar fi asistat la o ceremonie între persoane de acelaşi sex".

Un purtător de cuvânt al Comandamentului din statul Delta a declarat că ofiţerii au găsit cel puţin 200 de persoane care au participat la eveniment şi că 67 dintre participanţi sunt încă cercetaţi.

Oficialii au avut o problemă cu faptul că mulţi dintre participanţi "s-au îmbrăcat în haine de femei", a spus purtătorul de cuvânt citat.

Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt ilegale în Nigeria, ţara impunând pedepse de 14 ani de închisoare pentru oricine încheie un contract de căsătorie gay sau o uniune civilă. A fi martor, a ajuta şi a fi complice la o căsătorie între persoane de acelaşi sex poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani.

Unii dintre cei arestaţi au negat că participau la o nuntă gay şi au declarat că se aflau la o prezentare de modă nocturnă.

Poliţia susţine, însă, că ofiţerii au mers la evenimentul din oraşul Warri duminică seara, împrăştiind mulţimea şi fugărind invitaţii. Aceştia au adăugat că oficialii au obţinut imagini care arătau o ceremonie de căsătorie şi festivităţi de nuntă care aveau loc.

Amnesty International Nigeria a condamnat marţi arestările într-o postare pe X, fostul Twitter.

"Amnesty International cere comandamentului poliţiei din statul Delta din Nigeria să îi elibereze imediat pe cei peste 100 de bărbaţi, arestaţi şi prezentaţi în faţa presei, pentru că ar fi organizat căsătorii gay şi să pună capăt imediat acestei vânători de vrăjitoare", a scris organizaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici