Peşte-gigant, capturat în Japonia - FOTO

Un japonez a capturat un peşte-gigant, informează publicaţia britanică Daily Mail.

21454 afișări
Imaginea articolului Peşte-gigant, capturat în Japonia - FOTO

Peşte-gigant, prins în Japonia

Peştele măsoară aproape 2 metri şi a fost prins  de Hirasaka Hiroshi, un pescar cunoscut pentru capturile sale neobişnuite, în zona insulei Hokkaido, scrie Daily Mail. 

Captura i-a îngrijorat pe pescarii japonezi, care se tem că populaţiile de peşti au fost afectate iremediabil de accidentul nuclear de la Fukushima, din 2011. 

"Nu am mai văzut un peşte atât de mare", a comentat un internaut pe Twitter. "Ce creatură e asta?", a scris alt utilizator.

Pescarii spun, însă, că e vorba de un lup de mare, specie ale cărei dimensiuni nu depăşesc, în mod normal, 1.2 metri.

O evaluare publicată de compania de electricitate japoneză Tokyo Electric Power la scurt timp după incidentul de la Fukushima a arătat că emisiile radioactive de la centrala avariată ar fi fost echivalente cu o şesime din cele care au rezultat în urma accidentului de la Cernobil, din 1986.

Potrivit unei anchete a postului public NHK, 95% dintre japonezi se declară anxioşi din cauza situaţiei de la centrala avariată Fukushima Daiichi, iar 80% sunt de părere că este necesar ca rolul energiei nucleare să fie redus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici