Peste şase milioane de litri de bere, la Oktoberfest

Cea mai mare sărbătoare populară din lume, Oktoberfest de la Munchen, care a debutat în acest weekend, va aduce statului încasări record, în condiţiile în care se estimează că, în cele 16 zile de petrecere, vor fi consumaţi peste şase milioane de litri de bere, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Peste şase milioane de litri de bere, la Oktoberfest

Peste şase milioane de litri de bere, la Oktoberfest

Petrecerea anuală, care a ajuns la cea de-a 174-a ediţie, aşteaptă circa şase milioane de vizitatori, un număr record pentru Munchen, a cărui populaţie abia depăşeşte 1,2 milioane de persoane.

Anul trecut, la această sărbătoare au fost consumaţi 6,9 milioane de litri de bere - în halbe de un litru, singura măsură disponibilă - însă Oktoberfest a durat atunci cu două zile mai mult. De asemenea, în 2006, petrecerea a adus capitalei bavareze aproape un miliard de euro, din care 450 de milioane au fost recolţaţi chiar de la locul petrecerii, în timp ce 300 de milioane au provenit de la hotelurile care s-au umplut de turişti cu această ocazie.

La ediţia de anul acesta, în afară de gardienii privaţi au mai fost desfăşuraţi încă vrei 300 de poliţişti, printre care se află şi unii însoţiţi de câini care detectează materialul explozibil.

Conform statisticilor oficilale, fiecare german bea, în medie, 111,6 litri de bere pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici