Peter Jackson va regiza filmele "Hobbit"

Studiourile Warner Bros. au anunţat, vineri, că filmările pentru cele două pelicule "Hobbit", bazate pe romanul omonim scris de J.R.R. Tolkien, vor începe în februarie 2011, Peter Jackson urmând să regizeze aceste lungmetraje.

29 afișări
Imaginea articolului Peter Jackson va regiza filmele "Hobbit"

Peter Jackson va regiza filmele "Hobbit" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Warner Bros. au pus astfel capăt unor luni de speculaţii privind soarta acestor filme.

În iunie, surse apropiate studiourilor de producţie indicau că regizorul şi producătorul Peter Jackson se află în negocieri pentru a realiza cele două părţi ale filmului "Hobbit", după ce Guillermo del Toro a anunţat, la sfârşitul lunii mai, că nu va mai regiza aceste pelicule.

Jackson, celebru pentru adaptarea cinematografică a seriei "Stăpânul Inelelor", este şi coscenarist al filmelor "Hobbit", alături de Fran Walsh, Philippa Boyens şi Guillermo del Toro.

Soarta coproducţiei Warner Bros. - prin divizia sa New Line Cinema - şi Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a fost incertă din cauza problemelor financiare ale companiei MGM, care deţine drepturile pentru "Hobbit".

Warner Bros. şi MGM au ajuns însă la o înţelegere care îi permite companiei Metro-Goldwyn-Mayer să acopere jumătate din cheltuielile de producţie, estimate la un total de 500 de milioane de dolari, ce includ şi costurile filmării în 3D, informează publicaţia Hollywood Reporter.

Guillermo Del Toro a renunţat la proiect tot din cauza diferitelor amânări. "Ţinând cont de nenumăratele amânări în ceea ce priveşte începerea filmărilor pentru «The Hobbit», mă confrunt cu cea mai grea decizie din viaţa mea", a declarat, la sfârşitul lui mai, Guillermo del Toro într-un comunicat postat pe site-ul fanilor trilogiei "Stăpânul inelelor" - TheOneRing.net. "După aproape doi ani în care am trăit, respirat şi conceput o lume la fel de bogată precum Middle Earth creat de Tolkien, trebuie, cu mare regret, să renunţ la regia acestor filme minunate", a spus acesta.

Filmările pentru "The Hobbit" vor avea loc în Noua Zeelandă şi vor dura cel puţin un an.

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveştile epice despre magie şi război.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stăpânul Inelelor" lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003. Trilogia "Stăpânul Inelelor" a adus încasări de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fără vânzările de DVD-uri, şi a obţinut 17 premii Oscar.

Experţii consideră că noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici