Petreceri cât mai des, cele mai plictisitoare conversaţii - motto-ul celor mai influenţi oameni

Secretul pentru success vine de la Davos: mergeţi la petreceri cât mai des, intraţi în cele mai plictisitoare conversaţii şi creaţi conexiuni cu oameni puternici. Acesta este motto-ul celor mai influenţi oameni din lume care o dată pe an se adună în Elveţia.

504 afișări
Imaginea articolului Petreceri cât mai des, cele mai plictisitoare conversaţii - motto-ul celor mai influenţi oameni

Petreceri cât mai des, cele mai plictisitoare conversaţii - motto-ul celor mai influenţi oameni

Forumul Economic Mondial anual aduce laolaltă brokerii de putere ai planetei pentru întâlniri de dimineaţă până la miezul nopţii, la o cafea, cocktailuri şi fondue. Pentru miile de directori executivi, miliardari, intelectuali şi lideri mondiali care se adună la Davos, cadrul este de neegalat în ceea ce priveşte potenţialul său de a crea relaţii, de a încheia acorduri şi de a împărtăţşi idei măreţe pentru anul următor, scrie Wall Street Journal, citat de Business Magazin.

Pentru a profita de oportunitate şi a o transforma în conexiuni reale, este nevoie de îndemânare, îndrăzneală şi capacitatea de a gândi clar. Ce să faci dacă îl vezi pe Sting în lift? Cum să ştii dacă un tête-à-tête merită mai mult de un minut din timpul tău? Şi cum să ghiceşti importanţa cuiva fără să te uiţi la insigna pe care o poartă?

Trucurile celor care fac valuri la Davos se pot aplica la orice întâlnire de afaceri sau cocktail, indiferent că persoana cu care urmează să vă întâlniţi face sau nu parte din lumea VIP-urilor.

Pentru directorul executiv al Salesforce, Marc Benioff, pentru a profita la maximum de această reuniune de mare putere, este nevoie de o locaţie - în acest caz, în vârful unei scări din Centrul de Congres Davos, principalul centru al evenimentului.

Starul de la Davos spune că plănuieşte să petreacă o oră în fiecare zi a forumului cocoţat acolo sau pe un hol adiacent. De ce? Într-o singură oră - în mijlocul unui calendar încărcat de întâlniri, prânzuri, cine şi alte angajamente - ar putea vedea 100 de persoane pe care altfel nu le-ar întâlni tot anul.

Aşezaţi lângă un oaspete necunoscut la cină sau la prânz, mai mulţi directori executivi au declarat că nu sunt mai presus de a căuta pe ascuns pe sub masă pe Google, citind pe furiş despre tovarăşii lor de masă de la Davos pentru a face o conversaţie mai bună sau pentru a înţelege ce anume fac aceştia.

Atunci când se prezintă cuiva nou, Cohn le oferă oamenilor "cârlige" de conversaţie de care să se agaţe. Pentru ea, acest lucru înseamnă să explice că este şi investitor, cu sediul în New York, şi o pasionată de fitness cu dragoste pentru kettlebells. Acest stimulent pentru a sparge gheaţa îi îndeamnă adesea pe oameni să îşi detalieze propriile rutine de fitness.

Adevăraţii experţi de la Davos ştiu cum să scape de o conversaţie lungă, plictisitoare sau - oroare!- cu un partener de conversaţie cu statut scăzut. Nick Studer, şeful firmei de consultanţă Oliver Wyman Group şi un participant de mult timp la Davos, crede că există valoare în toate tipurile de conversaţii.

Majoritatea oamenilor îi urmează exemplul, a spus el, „atâta timp cât închei în mod corespunzător şi politicos”.

O mare regulă nescrisă de la Davos este ceea ce directorul financiar Anthony Scaramucci a ajuns să descrie drept "Windexing".

Să zicem că discutaţi cu cineva interesant, dar observaţi cu coada ochiului că premierul britanic sau un cunoscut miliardar-antreprenor intră într-o cameră. S-ar putea să simţiţi brusc nevoia de a trece mai departe şi să priviţi pe lângă persoana cu care vorbiţi „ca şi cum ar fi un geamde sticlă”, a spus Scaramucci.

În schimb, cereţi-vă scuze pentru că a fost nevoie să încheiaţi conversaţia, a spus el, şi oferiţi-vă să reveniţi dacă mai aveţi timp.

Scaramucci, fondator al firmei de investiţii cu fonduri speculative SkyBridge Capital şi, pentru foarte scurt timp, director de comunicare al administraţiei Trump, a început să călătorească la Davos în 2007.

El găzduieşte acolo, în fiecare an, o seară de vinuri populară şi foarte frecventată. De-a lungul timpului, el a învăţat o tactică pentru a intra la o petrecere la care trebuie să participe - chiar şi atunci când nu este invitat.

„Mă bag la fiecare petrecere la care pot să mă bag”, a spus Scaramucci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici