Philip Seymour Hoffman a fost implicat într-un triunghi amoros, potrivit jurnalelor secrete ale sale

Triunghiul amoros în care era implicat Philip Seymour Hoffman, care a provocat în cele din urmă despărţirea actorului american de partenera lui de viaţă, a fost descoperit cu ajutorul jurnalelor secrete ale starului.

1226 afișări
Imaginea articolului Philip Seymour Hoffman a fost implicat într-un triunghi amoros, potrivit jurnalelor secrete ale sale

Philip Seymour Hoffman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia americană a efectuat o percheziţie în apartamentul închiriat de Philip Hoffman Seymour în cartierul newyorkez West Village, după decesul actorului, pe 2 februarie, a descoperit în acea locuinţă două jurnale secrete ale starului american, informează dailymail.co.uk.

Potrivit acelor jurnale, actorul era implicat într-un triunghi amoros cu puţin timp înainte de decesul său, cauzat de o supradoză de droguri.

În acele jurnale, starul hollywoodian spunea că era "prins între două femei" - partenera lui de viaţă Mimi O'Donnell, cu care avea o relaţie stabilă de mulţi ani, şi o altă femeie, pe care o cunoscuse recent.

Frazele scrise de Hoffman sugerează că relaţia sa cu acea femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ar fi cauzat despărţirea lui de Mimi O'Donnell, care i-a cerut să părăsească apartamentul din Manhattan al cuplului, cu trei luni înainte de moartea actorului.

Surse din poliţia americană au declarat pentru The New York Post că Mimi O'Donnell nu dorea ca Hoffman să locuiască alături de cei trei copii ai cuplului atât timp cât actorul obişnuia să consume droguri.

În textele, adeseori incoerente, scrise în jurnalele sale, Hoffman spunea că era tulburat de "demoni", scria despre achiziţionarea de droguri şi despre încercările sale de a-şi învinge această dependenţă cu ajutorul şedinţelor de terapie de grup organizate de asociaţia Narcomanii Anonimi. Unele dintre aceste mărturisiri par a fi scrise în perioada în care actorul se afla internat într-o clinică de tratare a dependenţei de heroină, altele păreau simple mâzgăleli ilizibile, cu fraze care se suprapuneau unele peste altele, ca şi cum actorul era drogat în momentul în care le-a scris.

Potrivit ABC News, poliţia a descoperit în apartamentul din West Village două jurnale de mici dimensiuni - unul cu dimensiunile de 15 x 20 centimetri şi celălalt cu dimensiunile de 17 x 22 centimetri.

Înregistrările din jurnale începeau adeseori într-o manieră clară, dar spre sfârşit deveneau aproape ilizibile.

Actorul Philip Seymour Hoffman spunea în acele jurnale că se simţea "ruşinat" din cauza faptului că reîncepuse să iasă în oraş şi să consume alcool în cantităţi mari, după ce renunţase la acest viciu vreme de peste două decenii.

"Era vocea conştiinţei sale, dar unele fraze sunt dificil de urmărit", a declarat o sursă. "Într-o frază, el vorbea despre «Frank care mereu datorează bani», iar pe aceeaşi pagină scria despre o fată în vârstă de 15 ani din Texas", a adăugat aceeaşi sursă.

Philip Seymour Hoffman s-a internat într-o clinică de tratare a dependenţei pentru 10 zile în 2013, după ce a dezvăluit faptul că medicamentele prescrise pe care le consumase în mod abuziv în acel an i-au realimentat dependenţa de heroină.

Informaţia despre aceste jurnale secrete ale starului a apărut la scurt timp după ce un traficant de droguri, acuzat că ar fi avut legătură cu tragicul deces al actorului, a declarat că ar fi putut să îi salveze viaţa.

Aflat în închisoarea din Rikers Island, Robert Vineberg, un muzician de jazz şi bun prieten cu actorul decedat, a negat că i-ar fi vândut acestuia drogurile care l-au ucis, spunând că l-a văzut pentru ultima dată pe Philip Seymour Hoffman în luna octombrie şi că a primit veşti de la el pentru ultima dată în luna decembrie.

"L-aş fi putut salva. Dacă aş fi ştiut că este în oraş, aş fi spus: «Hei, hai să facem o şedinţă ca la Alcoolicii Anonimi. Dacă aş fi fost cu el, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva, nu sub protecţia mea", a declarat muzicianul.

Vineberg spune că îl cunoştea pe Hoffman de aproximativ un an şi că s-au împrietenit foarte repede, discutând adeseori despre artă şi literatură.

"Era un om normal. Nu ai fi zis că era un câştigător de Oscar", a adăugat el.

Cu toate acestea, muzicianul spune că Hoffman era un "dependent avid", care consuma 10 pliculeţe cu heroină pe zi.

Muzicianul, care a colaborat în trecut cu Madonna, Wyclef Jean şi Amy Winehouse, spune că l-a văzut pentru ultima dată pe Hoffman în luna octombrie, când actorul s-a drogat în apartamentul său din Mott Street.

După acea recidivă, lucrurile păreau să meargă spre bine pentru starul hollywoodian.

Actorul s-a internat timp de 28 de zile într-o clinică de dezintoxicare, înainte de a merge la Atlanta pentru a filma secvenţele finale din următoarele două filme din franciza "Jocurile foamei".

"Mi-a lăsat un mesaj în mesageria vocală, în decembrie, în care mi-a spus: «Sunt curat»", a adăugat Vineberg, referindu-se la ultimul său contact cu Hoffman.

"Atunci când eşti «curat» atât de multă vreme, corpul tău nu mai poate să îndure atât de multe droguri. Trupul tău nu mai are toleranţa necesară", a adăugat Vineberg.

Vineberg a fost arestat pentru posesie de droguri şi este unul dintre cei trei traficanţi de droguri puşi sub acuzare pentru moartea lui Philip Seymour Hoffman. Doi tineri care locuiau lângă apartamentul din Mott Street al lui Vineberg, din care poliţiştii au confiscat 300 pliculeţe cu heroină, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru posesie de cocaină.

Avocatul lui Vineberg susţine că nu există nicio dovadă că acesta i-ar fi furnizat lui Hoffman drogurile şi afirmă că cei doi "erau prieteni adevăraţi, care au creat o legătură între ei şi s-au luptat cu efectele periculoase ale consumului de droguri".

Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood, a fost descoperit decedat în baia apartamentului său newyorkez, pe 2 februarie, cu un ac de seringă înfipt în braţul stâng. Peste 70 de pacheţele cu heroină, seringi şi medicamente au fost descoperite în apartamentul său din Greenwich Village.

Deşi cauza probabilă a morţii este supradoza de heroină, autopsia actorului american nu a oferit rezultate concludente, determinându-i pe medicii legişti din New York să anunţe că vor fi necesare teste suplimentare.

Philip Seymour Hoffman a fost înmormântat vineri, la New York, în cadrul unei ceremonii funerare private, la care au participat membrii familiei acestuia, colegi de distribuţie şi prieteni apropiaţi. Actorul avea 46 de ani.

O altă ceremonie de comemorare a regretatului actor este prevăzut să aibă loc la sfârşitul acestei luni.

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de pelicule -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, Philip Seymour Hoffman încheiase filmările pentru "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea lungmetraj din seria "Jocurile foamei", şi mai avea doar şapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede că datele la care erau programate premierele acestor două filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman urma să îşi facă debutul şi în primul său rol major dintr-o producţie TV, "Happyish", produsă de postul Showtime, însă, potrivit The Hollywood Reporter, acest serial nu intrase încă în producţie.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, pe lângă premiul Oscar, pentru rolul din pelicula "Capote" (2006), un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici