Phoenix concertează la Bucureşti

Formaţia Phoenix va susţine un concert la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Parcul Naţional din Capitală, pe 7 mai, informează organizatorii evenimentului.

249 afișări
Imaginea articolului Phoenix concertează la Bucureşti

Phoenix concertează la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Invitat special în spectacol va fi Moni Bordeianu, iar în deschidere va susţine un recital trupa Phenomenon.

Biletul costă 60 de lei, preţ ce include un CD al formaţiei, pe care publicul îl va primi la intrare. Bilete se găsesc la sediul Centrului Cultural "Mihai Eminescu" din Parcul Naţional , dar şi online, pe bilete.ro, blt.ro, eventim.ro.

Formaţia Phoenix, intitulată iniţial Sfinţii, s-a constituit ca trupă de studenţi şi şcolari în 1962, la Timişoara. Începând cu anii '70, formaţia intră sub cenzura comunistă, iar în 1975, după un concert susţinut la Sarmisegetuza Dacica, apariţia trupei Phoenix este interzisă la televiziune. În acelaşi an, Nicu Covaci este luat la poliţie şi interogat timp de două săptămâni, zi de zi, în urma unor acuzaţii false.

Din acest motiv, el renunţă la cetăţenia română, iar în '76 pleacă în Olanda şi se stabileşte la Amsterdam.

Un an mai târziu, Covaci se întoarce în România şi în boxele "Marshall" ale instalaţiei sale de sunet îi închide pe membrii formaţiei, pe care îi scoate din ţară şi îi aduce în Germania.

Formaţia a trecut apoi printr-o serie de dizolvări, artiştii ocupându-se de diverse proiecte solo, dar în 1988, formaţia se reuneşte încă o dată în jurul lui Covaci, urmând ca, în 1990, artistul să aibă prima revedere cu publicul român, după o absenţă de 13 ani.

În 2007, preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe membrii trupei Phoenix, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate a grupului.

Cel mai recent album al trupei, intitulat "Baba Novak", a fost lansat în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici