Phoenix, prima sondă care va căuta forme de viaţă pe Marte, va fi lansată în august

Phoenix, cea mai nouă sondă americană, primul dispozitiv care va studia permafrostul planetei Marte şi va căuta posibile forme de viaţă ce au existat sau există pe acest corp ceresc, va fi lansată de NASA în august, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Phoenix, prima sondă care va căuta forme de viaţă pe Marte, va fi lansată în august

Phoenix, prima sondă care va căuta forme de viaţă pe Marte, va fi lansată în august

"Strategia noastră de a căuta apă pe Marte a stârnit o serie de controverse de-a lungul anilor în ceea ce priveşte istoria hidrografică a acestei planete", a explicat Doug McCuistion, directorul de programe de explorare a planetei Marte din cadrul NASA. "Phoenix va completa strategia de explorare marţiană pentru că va încerca pentru prima dată să atingă şi să analizeze apa de pe Marte existentă în sol sub formă de gheaţă", a adăugat acesta.

Sonda Phoenix, cu o lăţime de 5 metri şi o lungime de 1,52 metri, este echipată cu un braţ robotizat cu o lungime de 2,34 metri care va săpa solul pentru a ajunge la crusta de gheaţă cu o grosime de zeci de centimetri. Phoenix va trebui să-şi îndeplinească misiunea la temperaturi care variază între minus 73 şi minus 33 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici