Piaţa de film în 2011: Studiourile Paramount au avut cele mai mari încasări

Studiourile Paramount au avut cele mai mari încasări pe piaţa de film în 2011, în valoare de 5,17 miliarde de dolari, detronând Warner Bros, care s-a aflat în topul încasărilor timp de trei ani la rând.

199 afișări
Imaginea articolului Piaţa de film în 2011: Studiourile Paramount au avut cele mai mari încasări

Piaţa de film în 2011: Studiourile Paramount au avut cele mai mari încasări (Imagine: Shutterstock)

Filmele produse de Paramount au avut încasări de 1,96 miliarde de dolari în America de Nord, în timp ce titlurile Warner Bros au totalizat 1,82 miliarde de dolari, anul trecut, potrivit hollywoodreporter.com.

În afara continentului nord-american, Paramount a devenit primul studio din istorie cu încasări de peste 3 miliarde de dolari într-un an, ajungând la 3,21 miliarde de dolari în 2011. Astfel, încasările globale ale Paramount au fost de 5,17 miliarde de dolari.

Filmele Warner Bros. au avut încasări de 2,86 miliarde de dolari în afara Americii de Nord, totalizând anul trecut 4,67 miliarde de dolari şi plasându-se pe locul secund.

Dintre producţiile Paramount de anul trecut, "Transformers" a avut cele mai mari încasări, de 1,123 miliarde de dolari, urmat de "Kung Fu Panda 2", cu 665,7 milioane de dolari. "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", lansat în decembrie, a fost un succes, având încasări de 366,5 milioane de dolari în mai puţin de trei săptămâni, în timp ce "Activitate paranormală 3/ Paranormal Activity 3" a obţinut încasări de 203 milioane de doalri şi a costat numai 5 milioane de dolari.

Pentru 2012, Paramount pregăteşte, printre altele, "Paranormal Activity 4", "World War Z", cu Brad Pitt, "G.I. Joe 2: Retaliation" şi "The Dictator", cu Sacha Baron Cohen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici