Piesele trupei The Beatles, descărcate de pe internet de 2 milioane de ori într-o săptămână - VIDEO

Albumele trupei The Beatles au fost descărcate de pe internet de peste 450.000 de ori, în timp ce cântecele formaţiei au fost descărcate de peste două milioane de ori, în prima săptămână de când au devenit disponibile contra cost pe o platformă specializată.

27 afișări
Imaginea articolului Piesele trupei The Beatles, descărcate de pe internet de 2 milioane de ori într-o săptămână - VIDEO

Piesele trupei The Beatles, descărcate de pe internet de 2 milioane de ori într-o săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit billboard.com, albumul "Abbey Road", lansat de trupa The Beatles în 1969, este materialul discografic care se vinde cel mai bine în Statele Unite, iar "Here Comes the Sun" este cel mai bine situată în topul pieselor vândute individual.

Marţi, "Here Comes the Sun" ocupa poziţia a 54-a în topul 100 al pieselor cu cele mai multe descărcări de pe iTunes.

O altă piesă celebră a trupei britanice, "Let It Be", ocupa poziţia a 60-a.

În topul 50 al vânzărilor de albume, "Abbey Road" ocupă poziţia a 17-a, iar materialele discografice "White Album" şi "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" ocupă poziţia a 25-a, respectiv a 27-a.

Magazinul virtual iTunes al companiei Apple a început să comercializeze compoziţiile trupei The Beatles în urmă cu o săptămână, după negocieri îndelungate cu Apple Corps, brandul înfiinţat de Beatles în 1968, şi cu EMI, casa lor de discuri.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici