Pink Floyd a dat în judecată casa de discuri EMI

Trupa Pink Floyd a deschis, marţi, o acţiune în instanţă împotriva casei ei de discuri, gigantul EMI, la un tribunal din Londra, în urma unui conflict care vizează vânzarea online a pieselor sale.

35 afișări
Imaginea articolului Pink Floyd a dat în judecată casa de discuri EMI

Pink Floyd a dat în judecată casa de discuri EMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legendarul grup britanic a semnat un contract cu EMI în 1967, cu care a lansat, de altfel, albumul "Dark Side Of The Moon", unul dintre discurile cel mai bine vândute din toate timpurile.

Avocatul Robert Howe a subliniat în timpul primei audieri pentru acest caz, care a avut loc la Înalta Curte de Justiţie din Londra, că grupul Pink Floyd contestă dreptul casei EMI de a vinde separat una sau mai multe piese de pe un album.

Vânzarea individuală a pieselor este "strict interzisă", conform contractului, a declarat avocatul trupei britanice, însă casa EMI consideră că această clauză nu se aplică şi în cazul vânzărilor online.

Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de albume intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş, susţinut în Hyde Park din Londra, în 2005. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici