Pink Martini concertează, pe 15 octombrie, la Bucureşti

Trupa americană Pink Martini revine la Bucureşti, pe 15 octombrie, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, informează organizatorii spectacolului, Events.

214 afișări
Imaginea articolului Pink Martini concertează, pe 15 octombrie, la Bucureşti

Pink Martini concertează, pe 15 octombrie, la Bucureşti (Imagine: Alina Matei/Mediafax Foto)

Trupa Pink Martini, fermecătoarea combinaţie de musical şi world music, revine pentru o nouă degustare de calibru la Sala Palatului, pe 15 octombrie. Cu senzaţionala Storm Large din nou la ancoră şi Thomas Lauderdale (pian), fanii se pot aştepta la un concert de zile mari, aşa cum Pink Martini a avut întotdeauna la Bucureşti.

Sunt căutătorii de nestemate printre piesele ce nu merită uitate. Se inspiră din musicalurile romantice ale Hollywoodului anilor 40 - '50 şi se autointitulează "arheologi" muzicali, fiindcă sapă prin înregistrări trecute, prăfuite şi redescoperă piese minunate. O orchestră mică de voie bună, Pink Martini a cântat pe aproape toate scenele globului, în aproape toate limbile pământului.

Cel mai bun "Martini muzical" îşi seduce publicul de ani cu "muzică vintage", aşa cum au numit-o criticii şi ziariştii din întreaga lume. De la sonorităţi clasice la jazz ori ritmuri latino, până la piese româneşti sau coloane sonore celebre, Pink Martini cântă muzica lumii: "Quizás, Quizás, Quizás", "Sympathique", "Donde Estas Yolanda?", "Una Notte a Napoli", "Let's Never Stop Falling In Love" şi "Hang On Little Tomato".

Şi-au făcut un obicei din a-şi susţine concertele din România, nu numai din Capitală, cu casa închisă. Anul trecut, aflaţi în Bucureşti tot la invitaţia Events, au cântat în premieră în limba română, în faţa unei săli arhipline, coverul piesei "Până când nu te iubeam" a Mariei Tănase, culeasă de Anton Pann. "Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o", le-a spus Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi atunci, care au aplaudat-o în picioare.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.

Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia. "Hey Eugene!", a treia apariţie discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale.

Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini - "Splendor In The Grass" - conţine colaborări cu invitaţi speciali: legendara Chavela Vargas, Emilio Delgado şi Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor. Acestui material i-a urmat, în 2010, albumul "Joy to the World", iar "A Retrospective" a fost lansat în 2011.

Pe 15 octombrie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele intră în vânzare de luni, 3 iunie, şi sunt disponibile la preţurile de 240 de lei, 200 de lei, 170 de lei, 140 de lei şi 110 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). În perioada 3 - 5 iunie inclusiv, toate biletele, cu excepţia categoriei VIP (240 de lei), au 10% discount.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici