Plângerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsă

Plângerea formulată împotriva lui Tom Cruise şi a regizorului J.J. Abrams de un scenarist american, care a cerut în instanţă daune de 1 miliard de dolari, susţinând că filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" (2011) a plagiat un scenariu scris de acesta, a fost respinsă în justiţie.

128 afișări
Imaginea articolului Plângerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsă

Tom Cruise (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit contactmusic.com, Timothy Patrick McLanahan i-a dat în judecată pe Tom Cruise şi J.J. Abrams, regizorului filmului "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", împreună cu alţi membri ai echipei de producţie, în ianuarie, afirmând că cel mai recent lungmetraj din seria "Misiune: Imposibilă", lansat în 2011, a fost "scris şi produs ilegal" pe baza scenariului pe care el l-a creat în 1998 pentru filmul "Head On".

În luna iunie, McLanahan trebuia să se înfăţişeze la tribunal pentru a prezenta dovezile în sprijinul acuzaţiilor sale, însă nu a reuşit să furnizeze documentele necesare, iar în cursul zilei de joi, un judecător federal a respins cazul.

"Cazul este respins, fără prejudicii, din lipsa probelor de acuzare şi pentru nerespectarea ordinelor Curţii", se arată în decizia judecătorească.

Filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", cu Tom Cruise în rolul agentului Ethan Hunt, a obţinut încasări de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial şi alte încasări consistente din vânzările filmului pe DVD şi Blu-ray.

Un al cincilea film din seria "Misiune: Imposibilă" se află în pregătire la Hollywood şi va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici