PMB: Sute de artişti internaţionali, la Festivalul internaţional de teatru de stradă din Bucureşti

Între 1 şi 30 iulie, a noua ediţie a Festivalului internaţional de teatru de stradă din Bucureşti aduce în Capitală sute de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole din Franţa, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria,Spania şi România, anunţă Primăria Capitalei.

340 afișări
Imaginea articolului PMB: Sute de artişti internaţionali, la Festivalul internaţional de teatru de stradă din Bucureşti

PMB: Sute de artişti internaţionali, la Festivalul internaţional de teatru de stradă din Bucureşti

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti va ave loc în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Parcul Kreţulescu, Calea Victoriei, Piaţeta Odeon, Piaţa Universităţii, Piaţa Constituţiei, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii şi Centrul Istoric.

"Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiştilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie şi street dance, statui vivante, personaje supradimensionate şi
parade de culoare, dans şi muzică. Reprezentaţiile de seară animă peisajul bucureştean cu acrobaţi care dansează pe calcane luminate de proiecţii 2D sau suspendaţi deasupra oraşului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentaţii de tango, atmosferă de cabaret şi costume spectaculoase"
, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Bucureşti, remis duminică MEDIAFAX.

Deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă va avea loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00 şi va fi marcată prin trei momente semnate de companii internaţionale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii şi va consta în reprezentaţii ale unor artişti pe catalige, mascote şi acrobaţi pe cabluri elastice.

Pentru al doilea moment al serii, "creaturi" cyborg gigantice, acrobaţi, artişti în costume spectaculoase şi muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care porneşte din Parcul Unirii la ora 19:00 şi ajunge în Piaţa Constituţiei. Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piaţa Constituţiei, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole. Producţia italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică şi culoare, pusă în scenă de artişti suspendaţi de o piramidă înaltă de 20 de metri. Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulţimii personaje gigant, populate de muzicieni şi acrobaţi. Seara se încheie cu spectacolul artiştilor de la compania Kitonb - Carillon 3.1, care transformă Piaţa Constituţiei într-un decor fantastic de proiecţii de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice şi numere de circ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici